Thee met een verhaal – Januari 2016

Hoi hoi, vandaag heb ik mijn laatste  box uit mijn 3 maanden abonnement van thee met een verhaal voor jullie. Dit is de box van januari. Ook bij deze box zit er een begeleidende ‘brief’. Deze box bestaat uit blauwe thee of oolong. Deze thee komt net als zwarte, groene en witte thee van de theeplant. Deze thee zit tussen groene en zwarte thee in en is uniek van smaak.IMG_5659

De thee

Lovely Berry/Oolong Red BerryIMG_5663

Wat is er beter dan thee en rode vruchten… thee met rode vruchten! Een heerlijke thee voor herfstige en winterse dagen.

Zetadvies: 1 theelepel, 80°C, 2 à 4 minutenIMG_5666

De geur van deze thee is echt heerlijk. Het was ook de thee van de gehele box die mij het meeste aantrok. De thee is heerlijk zoet en je kunt de rode vruchten zeker waarnemen in de smaak. Een lekker toppertje vind ik!

Or tea? Monkey PinchIMG_5667

Als een zeldzame soort van Tie Guan Yin zijn deze oolong theebladeren enkel terug te vinden in smalle, diepe kliffen. Om toch van deze unieke smaaksensatie te kunnen genieten, werden aapjes getraind om de theebladeren pluk voor pluk binnen te halen…

Wauw! Wat leuk

Zetadvies: 1 builtje, 2 à 4 minutenIMG_5669

Eerst en vooral wil ik iets meer zeggen over het theezakjes. Meestal zijn theezakjes van een soort vloeipapier, maar dat is bij deze thee helemaal niet het geval. Het is een soort glanzend stofje. Hierdoor krijg je er onmiddellijk er een erg luxe gevoel bij.

Ook deze thee is erg lekker. Vooral als je weet hoe ze verzameld wordt. Het is een ideale thee om even tot rust te komen…

Tibetaans geluk / Tibetan FortuneIMG_5671

Een klassieke Chinese Oolong thee met papaya, gojibessen, perzik, vijgen, goudsbloem en korenbloemen.

Je ziet het meteen, dit is een mélange… met een zalige fruitigheid. Lekker fris, waardoor je deze thee ook als een iced the kunt bereiden. Persoonlijk vind ik dat fruit ideaal bij een oolong past. meestal heeft een oolong zoete, fruitige toetsen en vind je ook wel wat honing in het smaakpallet terug. Valt het op dat ik fan ben? :). Oolong thee wordt in China, Tibet, Nepal, Vietnam heel vaak gebruikt voor de Gong Fu Cha ceremonie. Omdat het zo een fijne, intense ceremonie is, waar geluk, liefde en samenhorigheid centraal staan, vind ik de naam ‘Tibetaans geluk’ ideaal. De Gong Fu Cha ceremonie kun je bij thee met een verhaal volgen op 7 februari.

Zetadvies: 1 theelepel, 80° C, 2 à 4 minutenIMG_5676

Deze thee is hartverwarmend en heeft een vrij zoete smaak. Zoals jullie weten zijn dit mijn favorieten theeën. Ik vind hem ook lekker kleurrijk, maar de thee zelf heeft niet zo heel veel kleur. Ik vond hem erg lekker en ik hoop dat het geluk mij vanaf nu toelacht… Zelf zal ik hem zeker nog drinken!

Orange oolongIMG_5677

Mijn vaste klanten kennen deze biologische thee al en het is persoonlijk één van mijn favorieten. Omwille van zijn frisse karakter, gebruik ik deze thee heel graag tijdens de Chinese theeceremone. Instant geluksgevoel gegarandeerd!IMG_5679

Deze thee smaakt minder naar sinaasappel dan ik verwachtte. Het deed mij denken aan de welbekende pimskoekjes met sinaasappel vulling. Vroeger was dat één van mijn favoriete koekjes, totdat ze met de frambozenvulling uitkwamen. Ook deze schopte het onmiddellijk tot mijn favorieten. Nu genoeg gezeverd over Pims koekjes, maar daardoor is deze thee echt heerlijk! Ook deze drink ik met plezier en dan vooral op een koude dag. Heerlijk!

Shui XianIMG_5683

Vanwaar komt nu eigenlijk de naam Oolong? Net als bij de meeste theelegendes zijn er heel wat ‘ontdekkingsverhalen’, maar persoonlijk vind ik deze het leukst. Oolong betekent eigenlijk zwarte draak/slang in het Chinees. Als je Oolong thee bereidt, en je fixeert je goed op de blaadjes, zul je merken dat de blaadjes zich op een unieke manier ontvouwen. Niet enkel de Shui Xian, maar elk van de theeën in dit pakket. Wel, volgens de eeuwenoude verhalen, lijken de blaadjes op kleine zwarte draakjes die wakker worden als je er warm water over giet.

Shui Xian beteken ‘waternimf’ en is een volle Oolong uit de Fujian streek, China. Bij de klassieke Chinese theeceremonie is deze enorm populair. Het is een bloemige thee die bij veel mensen in de smaak valt, doordat hij boordevol mineralen zit. Deze thee is van de lentepluk van 2015.

Zetadvies: 1 theelepel, 80°C, 2 à 4 minutenIMG_5687

Ik verwachtte dat deze thee niet voor mij was. Er was geen zoete geur of kleur aanwezig in de thee. Maar ik was echter echt verkeerd. Het is een zoete, warme geur. Hij smaakt gezond en vol. Echt een thee om je dagelijkse koffie te vervangen. Niet te zwaar, vrij neutraal en waarschijnlijk heerlijk bij gebak!

Hoe kun je deze theeboxen bemachtigen?

Thee met een verhaal is een maandelijks abonnement. Elke maand ontvang je een box met minstens 5 theeën. Zelf kon ik een 3 maanden abonnement proberen, maar een bestaat ook een half jaar, een jaar en een maandabonnement. Ik vind dit een leuk concept om met meerdere soorten theeën kennis te maken

1 maand – 8.95 euro

3 maand – 22.95 euro (of 7.65 euro per maand)

6 maand – 45 euro (of 7.50 euro per maand)

1 jaar – 90 euro (of 7.50 euro per maand)

8 gedachten over “Thee met een verhaal – Januari 2016”

    1. Ik ga ook erg graag bij Simon Levelt langs. Ja, door dat het zo betaalbaar is, vind ik deze box een echte aanrader. Eventueel ook om als kadootje te geven!

  1. Hoe is het mogelijk dat ik als theeleut niet eerder van dit gave concept wist. Echt superleuk dat je op deze manier steeds nieuwe theesoorten kunt uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge