The Bodyshop Camomille Cleansing butter

Hoi hoi,

image

Tja, ik moet iets bekennen. Ik gebruik heel veel reinigingsproducten en deze gebruik ik tot op de bodem op. Dat hadden jullie waarschijnlijk al een beetje verwacht. Ik reiniging elke dag mijn gezicht en als ik dit halfslachtig doe, kan ik het de volgende dag onmiddellijk zien aan mijn huid. Hierdoor ben ik ook verzot op het proberen van nieuwe reinigingsproducten. In december viel mijn oog op de nieuwe kamillelijn van de Bodyshop. Dit was in hun favoriete winkel en ik vroeg er dan ook wat uitleg. Uiteindelijk werd mij deze cleansing butter aangeraden ten nadele van de olie.  Vandaag ben ik klaar om er mijn mening over te geven.

image

Dit zegt de Bodyshop over dit product:

Je wilt je make-up grondig verwijderen én lief zijn voor je huid. Dat kan door de kracht van bloemblaadjes in onze Camomile gezichtsreinigers. Deze luxe, fluweelzachte balsem versmelt tot een beschermende olie die alle make-up in een handomdraai verwijder

Verrijkt met kalmerende essentiële Community Fair Trade-kamilleolie voor een zijdezachte huid
Bij de verbouwing van de kamille worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt
Je huid voelt onweerstaanbaar zacht en is heerlijk fris

Woepie, dat klinkt heerlijk zeg: een zachte en gereinigde huid, maar krijgen we dit ook?
image

Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Synthetic Wax (Binder/Emollient), PEG-20 Glyceryl Triisostearate (Skin Conditioning Agent), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Tocopherol (Antioxidant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Aqua/Water (Solvent/Diluent), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Anthemis Nobilis Flower Extract (Natural Additive), Citric Acid (pH Adjuster).
Van de ingrediëntenlijst word ik alvast blij. Ik zie weinig alcohol en de alcohol die ik zie is goede alcohol. Ook zie ik geen alcohol en parabene. parfum staat vrij hoog in de lijst, maar de geur van de bitter is niet te sterk. Verder zie ik veel oliën en shea boter. Zo lekker hydraterend voor de huid en hier kun je je huid perfect mee reinigen.
In het potje zit 90 ml en hier kun je een jaartje doen. Ik vind het product vrij zuinig in en gebruik en de verpakking leent zich perfect tot het reizen.
image

Ik gebruik de boter als volgt. Ik neem een beetje op mijn hand. Deze boter wrijf ik warm tussen mijn handen, zodat je uiteindelijk een olie krijgt. Dit breng ik al wrijvend aan over mijn gezicht. Daarnaast heb ik het ook op mijn ogen gebruikt. Op mijn ogen vind ik het goed werken. Het voelt zo zacht dat ik lichtjes op mijn ogen wrijf tot alles weg is. Ik vind dat ze mijn mascara en eyeliner verrassend goed weg haalt. Ook prikt ze bij mij totaal niet en heb ik geen last van een vettig laagje op het oog. Mijn gelaat maakt ze ook heel rein. Nadat ik de boter weggehaald met water heb, ga ik er over met een beetje toner. Dit is de double cleansing methode. Bij deze tweede cleansing zit er bijna niets meer op het watje. Ik vind het een zalig product en zeker op reis. Dit product is 2-in-1 omdat je het ook op de ogen kunt gebruiken.

Deze reinigingsboter is van de Bodyshop. Daar kun je dit product vinden in de kamillelijn. Deze boter kost er 13 euro, en dat is net zo veel als de olie.

Hebben jullie al een olie of balsem gebruikt als reiniger? Moet ik filmpje maken over hoe ik deze balsem gebruik?

0 gedachten over “The Bodyshop Camomille Cleansing butter”

  1. Ik heb er, als ik me niet vergis, nog eentje van The Balm staan bij mijn ouders. Vond het toen een beetje omslachtig om te gebruiken, maar misschien moet ik het nog eens een kans geven…

    1. Ik vind het echt makkelijk. Gewoon uitwrijven tot je echt zware panda-ogen hebt. Dat neem ik dan weg met een miscelaire water. Als ik het zo doe heb ik geen last van hardnekkige mascara of getightlinede eyeliner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge