Karla FaceCharts (Crownbrush UK)

Hoi hoi,

DSCF4287DSCF4289

In mijn unboxing van mijn Crownbrush UK bestelling kon je reeds zien dat ik twee formaten facecharts bestelde, nl A5 en A4. Deze facecharts werden ontwikkeld door make up artist Karla Powell. In elk pad zijn 35 facecharts te vinden.

DSCF4291

Binnen in de pad vind je een getekend gezicht. Dit gezicht werd met een minimaal aantal lijnen gemaakt. Dit is zo opdat je je eigen karakter van de face chart zou kunnen maken, misschien zelf een man.  Onderaan de facechart werd redelijk veel plaats opengelaten.

Ondertussen heb ik al verschillende charts gemaakt. Ik trakteer jullie eerst op mijn eerste facechart ever:

DSCF4294

Deze chart maakte ik in mijn visagieles. Ik shapete het gezicht en koos voor een gouden-paarse ooglook met een donkere lip. Ook werden de wenkbrauwen goed aangezet met een donkere, bijna zwarte oogschaduw. Uiteindelijk ben ik vrij tevreden over hoe mijn eerste chart uitdraaide, enkel de wimpers konden stukken beter. In dezelfde les maakte ik ook deze chart:

DSCF4296

Daarna oefende ik er nog een paar in thuis:

DSCF4297 DSCF4298 DSCF4299 DSCF4300

En zelfs een man kon niet ontbreken:

DSCF4301

Uiteindelijk ben ik klaar om een oordeel te vellen. De facecharts zijn vrij goed opgesteld. Ik heb slechts twee minpunten gevonden in de charts. De lippen vind ik iets te veel gevormd al. Om de man te maken, moest ik de lippen enorm corrigeren. Verder vind ik de wenkbrauwen iets te veel ingevuld, waardoor je geen volledig vrije keuze meer hebt over de vorm van de wenkbrauwen. Wat ik ook wat minder vind is de vorm van de ogen. Ook hier is de vorm al vrij bepaald. Ik vind dit goede facecharts om mee te beginnen en te oefenen, maar naar de toekomst toe zou ik toch eerder naar MAC facecharts neigen.

DSCF4293 DSCF4292

Deze facecharts zijn te koop bij CrownBrush UK. De charts bestaan in twee formaten, namelijk A4 en A5. Zelf prefereer ik de A4 versie. Dan heb je iets meer ruimte om mee te werken. Voor de A4 versie betaal je 13 pond, maar voor de A5 versie betaal je slechts een beetje minder, namelijk 11 pond. Ik vind het aanraders voor beginnende visagisten :).

 

Hebben jullie reeds met facecharts gewerkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge