Huidverzorgingsroutine Juli 2018

Hoi hoi,

In mijn laatste opgemaakt haalde ik het reeds aan: ik heb een uitgebreide huidsverzorging opgezet. Vandaag wil ik jullie graag delen welke producten ik gebruik bij mijn dagelijkse verzorging. Lezen jullie even mee?

Gezichtsverzorging

Reininging

Om mijn gezicht te reinigen, gebruik ik eerst een product van de bodyshop. Ik maak  gebruik van de kamille reinigende boter. Deze zal door de warmte van de huid smelten, waardoor je deze gemakkelijk kunt uitsmeren. Deze haalt bij mij de meest hardnekkige make-up weg. Normaal als ik mijn make-up enkel met een miscellaire water reinig, dan blijft er altijd mascara rond mijn ogen zitten. Met deze is dit helemaal niet het geval. Deze boter verwijdert zelfs mijn make-up volledig. Hou er wel rekening mee dat deze een vettig laagje zal achterlaten.

The Bodyshop Camomille Sumptuous Cleansing Butter – 14.00 euro

Daarna neem ik een wattenschijfje en gebruik ik het rozenwater van Kruidvat. Deze komt uit hun originals lijn. Dit is een lijn die in wat apotherker achtige flesjes zit. Deze reinigt mijn huid verder en zal ze daarenboven wat verfrissen. Deze fles is daarenboven vrij groot met zijn 300ml en kost nagenoeg niets…

Kruidvat Originals Rozenwater – 1.99 euro

Daarna gebruik een exfoliant die ik nog in de kast staan had, namelijk de Skin Perfect 2%BHA liquid van Paula’s Choice. Deze vloeistof verwijdert dode huidcellen en verminderd acne.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA liquid – 10.00 euro (mini)

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA liquid – 33.00 euro (full-size)

Gezichtsverzorging

Daarna ga ik over op de verzorging van mijn gezicht. Eerst wil ik je de producten tonen die ik zowel ’s morgens als ’s avonds gebruik op mijn gelaat.

Ik begin de gehele verzorgingsroutine met een serum. Deze keer gebruik een wat duurder product, namelijk een serum van Nova-expert. Dit serum is het booster à la vitamine C.  Dit serum bevat een gestabiliseerd vitamine C complex. Deze zal hierdoor een anti-age effect hebben, maar ook zorgen voor een stralende huid. Dit is een vrij duur product, maar het serum is dun en makkelijk uitsmeerbaar. Hierdoor heb je slechts heel weinig nodig en kun je er lang mee doen :).

Novexpert Booster à la vitamine C serum – 64.95 euro

Daarna voed ik mijn huid met een gezichtscrème. Ik gebruik een dikke crème van Yves Rocher, namelijk de pure calmille boter. Ik zie een tendens. Hoewel deze crème vrij dik is, smeert deze heel gemakkelijk uit én smelt hij snel in de huid. Hierdoor werkt hij heel erg handig.

Yves Rocher pure calmille crème – 6.90 euro

De voorlaatste stap is een extra voor van oogverzorging. Ik gebruik hiervoor een product van het Koreaanse huidverzorgingsmerk Erborian. Ik gebruik hun Yuza Sorbet Radiance Eye serum. Deze helpt de huid op te lichten en tegelijkertijd te hydrateren. Het is een gel serum verrijkt met vitamine E. Dit heeft een anti-oxiderende werking

Erborian Yuza Sorbet Radiance – 33.00 euro

‘Tijdsafhankelijke’ verzorging

’s Ochtends werk ik mijn routine af met een zonnebescherming. Ik gebruik hiervoor een droge olie van Bergasol. Deze heeft geen heel hoge bescherming, maar als ik ga werken, zit ik nagenoeg de hele dag binnen. Deze bescherming is meer bedoeld voor dat half uurtje pendelen dat ik buiten ben.

Bergasol Droge Olie SPF 6 – 19.45 euro

’s Avonds ga ik graag voor nog wat extra verzorging. Ik gebruik hiervoor een renight goodnight kitje van Comfort zone. deze bevat een crème en olie.

Comfort Zone Renight Cream – 77.00 euro

Comfort Zone Renight Oil – 54.00 euro

Lichaamsverzorging

Mijn benen en armen verzorg ik momenteel met een gel-in-olie product van Kruidvat. Deze komt uit mijn favoriete collectie van Kruidvat, namelijk hun Spa Secrets lijn. Meer specifiek komt deze uit hun Wisdom of India lijn. Zelf weet ik eigenlijk niet of deze lijn nog in hun collectie zit, want op het moment dat ik dit artikel schrijf, is het product ‘uitverkocht’. Ik gebruik deze pot nu al een tijdje, meer zelfs, hij is bijna op. Hij verzacht mijn huid, maar ik heb er wel een klein probleempje mee. Hij werkt overal perfect, behalve op de achterkant van mijn knieën. Het lijkt alsof daar wat irritatie optreedt. Ik heb heel veel last van bobbeltjes daar, en die jeuken. Misschien ben ik wat allergisch geworden aan één van de ingrediënten? Nu gebruik ik het product daar niet meer.

Kruidvat Wisdom of India Gel-in-Oil – 4.99 euro

Tot slot verzorg ik mijn handen. Hiervoor gebruik een handcrème van de Bodyshop. Het lijkt alsof deze niet meer verkocht wordt, maar ik ben ook stilletjes mijn crèmes ana het opmaken. De handcrème hydrateert, maar laat mijn handen niet supervettig achter. Daarenboven blijkt deze ook een spf te hebben om mijn handen te beschermen.

The Bodyshop Wild Rose Hand Cream SPF 15 – 11.00 euro

Je ziet, ik heb een mix van producten. De producten zijn van verschillende merken en verschillende prijsniveaus. Je verzorging moet dus niet altijd heel veel kosten, maar je moet gewoon op zoek gaan naar wat echt voor je werkt. Ook hoeft je routine niet zo uitgebreid zijn als die van mijn. Ik zou echter wel een gezichtreiniging en gezichtsverzorging aan je routine toevoegen. Dat kost niet zo veel tijd, but your face wil thank you!.

Een gedachte over “Huidverzorgingsroutine Juli 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge