Freeman Cucumber Facial Peel-off mask

Hoi hoi,

wpid-wp-1402050321500.jpeg

Lange tijd terug kocht ik twee tubes Freeman maskers. Ik had echter zoveel maskers in voorraad dat deze tubes in mijn maskerdoos verdwenen. Een tijdje terug deed ik deze doos open en zag ik deze tubes liggen. Ik besloot het komkommer peel-off masker aan te breken. Een peel-off masker breng je aan op je gelaat. Daarna laat je dit masker goed drogen en kun je het er uiteindelijk af trekken. Uiteindelijk krijgt het masker een soort jelly substantie.

wpid-wp-1402050328277.jpeg

Dit masker komt uit de Feeling Beautiful lijn van Freeman. Deze maskers worden gemaakt met natuurlijke botanische ingredienten. De maskers uit deze lijn zorgen voor een verzorgd voorkomen van de huid.

Een peel-off masker reinigt de huid en gaat onzuiverheden tegen. In dit masker zit wit komkommer extract, waardoor de huid er zacht, glad en zijdeachtig uitziet.

Dit masker gebruik je door deze op de huid aan te brengen. Verschiet niet, maar het masker voelt heel plakkerig aan bij het opbrengen. Het is aangeraden je handen nadien te wassen met water en zeep, anders krijg je de restjes van je handen niet weg. Daarna laat je het masker opdrogen. Freeman zegt dat dit in 5 tot 10 minuutjes oké is, maar bij mij neemt het toch wat meer tijd in. Meestal laat ik het maskertje een halfuurtje op mijn gezicht zitten. Als het masker droog is, kun je aan de zijkant van het gelaat een stukje vastnemen. Hieraan trek je tot uiteindelijk het hele masker meekomt. Bij een peel-off masker kun je best de oog- en wenkbrauwzone mijden. De oogzone is nogal gevoelig en bij de wenkbrauwen kunnen haartjes meekomen. Dit is nogal pijnlijk, zoals je al kunt vermoeden.

Ingredient List:
Water/Aqua/Eau, Polyvinyl Alcohol, SD Alcohol 40-B, Peg-8, Glycerin, Propylene Glycol, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract , Cocos Nucifera (Coconut) Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract , Psidium Guajava Fruit Extract , Cymbopogon Schoenanthus Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Maranta Arundinacea Root Extract, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Santalum Album (Sandalwood) Extract , Macrocystis Pyrifera Extract , Nasturtium Officinale Extract , Aleurites Moluccana Extract, Propylene Glycol, Panthenol, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Sodium PCA, Ascorbic Acid, Tocopheryl Acetate, Polysorbate 20, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Blue 1 (CI 42090).

Het masker bestaat voornamelijk uit water, maar er zitten ook veel alcoholen in. Glycerine staat vrij hoog in de lijst en dit ingrediënt zorgt voor extra hydratatie van de huid. Waar ik ook heel blij van word, is de grote hoeveelheid (fruit- en wortel-)extracten die in de lijst te vinden zijn vanaf de tweede lijn. Dit masker lijkt heel verzorgend te zijn en fragrance is ook maar op de laatste lijn te vinden. Dat is heel goed van Freeman Beauty.

wpid-wp-1402050333433.jpeg

Het masker is eenmaal geopend twee jaar houdbaar. Dat vind ik vrij lang. Op de site freemanbeauty.com kun je meerdere maskers van dit merk vinden. Gelukkig worden deze producten niet getest op dieren.

wpid-wp-1402050342791.jpeg

Zoals ik al vertelde, is dit een zeer plakkerig masker als het uit de tube komt. Het masker zelf is nagenoeg geurloos. Er zit een lichte geur op, maar die doet mij niet aan komkommers denken. Het is eerder een frisse en neutrale geur. Nadat ik het masker volledig laat opdrogen en er af haal, voelt mijn huid heerlijk zacht. Verder vind ik ook dat mijn huid er helderder uitziet. Ik ben echter wel niet overtuigd van zijn werking tegen onregelmatigheden. Ik heb er altijd nog een paar hardnekkige die hij niet aankan.

Dit komkommermasker is van Freeman. Freeman producten zijn online te koop, maar ook in het Kruidvat. Dit masker bestaat in een multi-use tube en een eenmalige verpakking. In de tube zit 150ml, terwijl in het zakje 12.5 ml zit. Voor de tube betaal je ongeveer 5 euro bij het Kruidvat. De exacte prijs weet ik niet meer, maar duur is het zeker niet. Je kunt met deze tube minstens 12 maskertjes opdoen. Ik denk dat ik er ongeveer 15 maskers mee opbreng. Dat is slecht 33 cent per masker. Ik zou iedereen aanraden eens tussen de Freeman maskers te snuisteren bij het Kruidvat.

 

Zijn jullie vertrouwen met het merk Freeman voor huidverzorging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge