L'eau d'Issey by Issey Miyake Eau De Parfum

Hoi hoi,

wpid-wp-1409562726688.jpeg

Laatst kreeg ik bij de Planet Hollywood een staaltje van Issey Miyake’s L’eau D’Issey. Ik dacht dat het wel weer een normaal geurtje zou zijn, helemaal niet speciaal. Toch besloot ik, als beautyblogger zijnde, deze natuurlijk uit te proberen. Misschien had ik dit beter niet gedaan. Vanaf het eerste moment was ik verkocht door deze geur. Zo erg zelfs dat, jammer genoeg, mijn staaltje reeds op is. Daarom besloot ik een full size te kopen. Ik besloot voor de EDP te gaan, omdat je hier minder van moet gebruiken om hetzelfde effect te verkrijgen. Tot mijn spijt moet ik toegeven, dat ook in deze flacon reeds al een deel van de geur verdwenen is. Wanneer zoiets gebeurt, dan moet ik gewoon over het product schrijven, dus bij deze hadden jullie review van L’eau D’Issey van Issey Miyake te goed. En wat zijn we nu aan het lezen? De review natuurlijk!

wpid-wp-1409562781577.jpegwpid-wp-1409562781577.jpegwpid-wp-1409562744158.jpegwpid-wp-1409562709905.jpeg

Ik vind dat de geur alvast in een elegante fles komt. De fles is van een stevig glas, met een metalen dop. Het leuk accent is natuurlijk het glazen bolletje op de top. Als je deze geur zoekt in de winkel, kun je kiezen uit een eau de toilette, een eau de parfum en een hervulbare verpakking. Die laatste wou ik eerst aankopen, maar die bestaat enkel in een groter formaat. Omdat ik een vrij grote geurstash heb, besloot ik voor de kleinste versie te gaan. In deze flacon zit 25 ml eau de parfum. De fles eau de parfum is te vinden in een grijs-zilveren doos met een wit kader. Hierin vind je de naam van het parfum. Als ik mij niet vergis is het bij de eau de toilette omgekeerd. Daar zit de geur in een witte doos met een zilveren kader. Dit vind ik een leuk accent. Hierdoor is het duidelijk dat ze bij elkaar horen, maar zijn ze toch duidelijk verschillend. Hierdoor kun je je ook minder makkelijk vergissen bij aankoop van een flacon.

wpid-wp-1409562701042.jpeg

In het eau de parfum zit veel parfum. Daardooor kunnen we het natuurlijk een eau de parfum noemen. Dit merk je ook wanneer je de geur op doet. De geur blijft heerlijk lang hangen. Ik hoef deze geur enkel ’s morgens op te doen en ’s avond geurt het eau de parfum nog steeds even sterk. Dit vind ik heerlijk! Natuurlijk zit er ook alcohol in het product, maar daar kun je niet omgeen bij een geur. Verder vind ik het ook goed dat de geur kleurloos is, want vlekken op de kleren kunnen zo al voor een stuk vermeden worden.

wpid-wp-1409562736253.jpeg

Over de noten van de geur kan ik het volgende vertellen. De geur opent zeer fris, anders zou Issey Miyake de geur geen l’eau noemen, wat meestal slaat op een waterige geur. Deze topnoten zijn calone, cyclamen, freesia, lotus, meloen, roos en rozenwater. Vervolgens kunnen we genieten van de hartnoten en dit gaat zeer snel. Na vijf à tien minuten komen ze reeds piepen. We ruiken abrikoos, anjer, lelie en lelietje-van-dalen. Deze hartnoten zijn echt heerlijk! Tot slot maken we kennis met de basisnoten welke bestaan uit amber, cederhout, muskus, sandelhout, schijnhulst en tuberoos. Voor mij is deze geur een echte aanrader. Ik ben er verzot op. Jammer genoeg is het een duurdere geur.

Deze geur is te vinden bij de luxeparfumeriën. Ik kocht de mijne bij de Douglas in Nederland.

Eau de Parfum

25 ml:   43.93€

50ml:    70.68€

75ml:     87.46€

Eau de Toilette

25 ml:   40.83€

50ml:    63.14€

100ml:  86.99€

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge