Catrice Crushed Crystals in 05 Stardust

Hoi Hoi,

DSCF4714

Na alle artikels over de update van de assortimenten van Essence en Catrice werd het nog eens tijd voor een review. Tot mijn spijt is dit wel een Catrice product. Ik wou al een tijdje de liquid sand dupes van Catrice uitproberen. Met de vorige assortimentswissel bracht Catrice de Crushed Crystal lijn, die een oneffen effect op de nagels geven. Ik koos een nagellak met een donkere basis en zilveren glitters. Deze kreeg de naam Stardust. Ik vind deze naam heel goed gekozen, want het is net een schitterende sterrenhemel in het flesje.

DSCF4713

 

De Crushed Crystals komen in de typische Catrice flesjes. Elk flesje bevat 10 ml en is twee jaar houdbaar. Deze nagellak zorgt voor een 3D effect op de nagels. Als deze nagellak eenmaal opgedroogd is, geeft deze nagellak een zandgevoel op de nagels. De fijne kristallen lijken een diamantstof die op de nagels is uitgestrooid.

ETHYL ACETATE, BUTYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ADIPIC ACID / NEOPENTYL GLYCOL /TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, CELLULOSE, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, ISOPROPYL ALCOHOL, STEARALKONIUM BENTONITE, POLYETHYLENE TEREPHTHALATE, SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE, POLYURETHANE-33, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 15880 (RED 34 LAKE), CI 77000 (ALUMINUM POWDER).

Ook in dit product zit alcohol, maar dit vind ik niet meer dan normaal.

DSCF5053

 

Ik heb deze nagellak nu reeds een tijdje in mijn collectie liggen. Jammer genoeg kwam ik er nog niet eerder toe om deze uit te testen. Dat heb ik nu even een prioriteit gemaakt. Op de swatch heb ik twee laagjes op de nagel aangebracht. Deze nagellak droogt vrij snel op. Nadat ze opgedroogd is, krijgen de nagels een ruw 3D effect. Ik verwachtte dat de korrels nog iets fijner, iets zanderig zouden aanvoelen, maar dat is niet het geval. Gelukkig ben ik nog steeds zeer tevreden over dit effect. Deze nagellak blijft bij mij minder goed zitten, maar dat is omdat ik door de ruwheid, af en toe, blijf hangen.

Stardust komt uit de Luxury Lacquers van Catrice. Voor deze nagellak betaal je 3.39 euro. In België is Catrice te vinden bij het Kruidvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge