Essence Viva Brasil oogschaduw in 01 Everybody Salsa

Hoi Hoi,

wpid-wp-1411736728510.jpeg

In mei lanceerde Essence een nieuwe trend editie (zoals ze bijna elke twee maanden doen). Deze limited editie ‘Viva Brasil’ is gebaseerd op een zomerse, Braziliaanse look. Het hielp natuurlijk ook dat het WK daar doorging. De LE bestond uit oogschaduw, gekleurde mascara, lippenbalsem, blush,… Van deze LE kocht ik toen een oogschaduw. Deze is nu niet meer te verkrijgen, maar ze is af en toe nog in de uitverkoopbak te vinden. Daarom besloot ik deze toch nog te reviewen voor jullie. Het kleurenpallet van deze colectie is tropisch, met felgeel, roze, paars, groen, rood,… De oogschaduw was beschikbaar in drie kleurtjes (groen, roze en paars) en ik koos het groene kleurtje uit. Deze groene kleur is een felle grasgroene kleur. De foto doet deze kleur niet helemaal eer aan.

wpid-wp-1411736738148.jpeg

De groene kleur kreeg de naam 01 ‘Everybody Salsa’. Deze oogschaduw komt in een doosje waarin de reguliere oogschaduws van Essence ook komen. Het deksel werd enkel licht gepimpt door het logo van de collectie erop aan te brengen. Hierdoor krijg je het standaardvolume oogschaduw voor een kleur van Essence, namelijk 2 gram. Deze oogschaduw is 2 jaar houdbaar.

TALC, MICA, ETHYLHEXYL PALMITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MAGNESIUM STEARATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-1, DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONOL, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 19140 (YELLOW 5), CI 42090 (BLUE 1), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

De oogschaduw bestaat voornamelijk uit talk en mica. Dat had ik wel verwacht, want dit zijn eerder goedkope ingrediënten die het pigment goed vasthouden. Het is en blijft een goedkoop product natuurlijk. Verder zie ik zowel siliconen als alcohol in de lijst staan. Ze staan echter redelijk naar achter. Hierdoor zal de oogschaduw niet al te schadelijk zijn voor de huid.

wpid-wp-1411736747634.jpeg

In de oogschaduw is een mooi bloemenpatroontje gedrukt.

wpid-wp-1411736754951.jpeg

Geef toe: de swatch ziet er vrij slecht uit. Er leek nagenoeg geen pigmentatie in de kleur te zitten. Deze swatch werd echter met een vinger gemaakt, zonder dat er een primer onder werd aangebracht. Toen ik deze kleur voor het eerst gebruikte in ooglook, schrok ik dan ook danig. De pigmentatie is vrij goed, zeker als je de kleur al deppend aanbrengt. Wel vind ik de oogschaduw vrij korrelig. Nadat ik de eerste keer met mijn kwast in de kleur ging, lag de pan dan ook vol met kruimeltjes. Toch had ik bij het aanbrengen weinig last van fall-out. Al bij al ben ik vrij tevreden met deze kleur. Er is één nadeel waar ik het toch wat moeilijk mee heb. Wanneer we deze kleur proberen te blenden, boet ze een groot stuk in aan intensiteit. Dan blijf je over met een lichte groenige schijn.

wpid-wp-1411736760651.jpeg  wpid-wp-1411736778429.jpeg

wpid-wp-1411737133482.jpeg

Als je deze kleur mooi wilt hebben op het oog is het een kwestie van opbouwen: laagje – blenden – laagje – blenden -… Toch zou ik ze niet meteen aanraden. Het is in mijn ogen jammer genoeg geen must-have kleur, hoewel ze doet wat ze belooft.

Deze oogschaduwkleur komt uit de Viva Brasil collectie. Deze collectie is van Essence en dit merk is te vinden bij het Kruidvat. Oorspronkelijk was deze kleur 1,89 euro, maar nu kun je ze al vaak voor 1 euro in de uitverkoopbak vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge