The Bodyshop Early Harvest Raspberry bodybutter

Hoi hoi,

DSCF3784

Een tijdje terug mocht ik meewerken aan een focusgroep van de Bodyshop. Dit was heel leuk, en nadien kreeg ik een goodiebag. In deze goodiebag zaten een scrub en een bodybutter uit de early-harvest raspberry lijn. Ik vind de geur van deze producten heerlijk. Vandaag vertel ik jullie iets meer over deze bodybutter. Jammer genoeg kan ik deze niet meer online vinden, dus deze producten lijken niet lang in het assortiment te hebben gezeten. Dat vind ik echt zonde. Daarom dat ik ze nog review. Misschien lezen de productverantwoordelijken bij de bodyshop dit en brengen ze deze producten terug!!!

DSCF3791

Deze bodybutter komt in een prachtige paarse verpakking. Bovenop zit een sticker met een close-up van een framboos. Ik heb de grote pot en hierin zit 200 ml. Net zoals de meeste body butters is ook deze pot minstens een jaartje houdbaar.

Volgens de Bodyshop is dit een rijke en romige bodybutter. Het is een musthave om een zijdezachte huid te hebben. De frambozen worden vroeg geplukt, zodanig dat ze hun frisheid bewaren. Daarenboven zit er ook shea boter in deze bodybutter.

DSCF3790-1

Aqua/Water/Eau (Solvent/Diluent), Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille (Emulsifier/Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Rubus Idaeus Seed Oil/Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Disodium EDTA (Chelating Agent), Tocopherol (Antioxidant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Linalool (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 14700/Red 4 (Colour), CI 17200/Red 33 (Colour).

In deze bodybutter zie ik zowel siliconen, alcohol als geur. Gelukkig staan deze ingrediënten in de onderste helft van de lijst. Wat mij wel heel blij maakt is de grote hoeveelheid cacaoboter en shea boter. Dat zijn het tweede en derde ingrediënt in de lijst. Daarenboven is het vierde ingrediënt glycerine. Verder zie ik nog een boel extra oliën staan. Hierdoor moet dit een zeer hydraterende en zachte bodybutter zijn. Volgens de Bodyshop is deze bodybutter geschikt voor de droge huid en als ik naar de ingrediënten kijk, kan ik dit enkel beamen.

DSCF3793

 

De bodybutter is zo hard als een boter. Wanneer je er met je vinger in gaat, smelt de boter wat en kun je ze makkelijk opnemen. De bodybutter is heerlijk zacht bij het aanbrengen en smelt in de huid. Mijn huid zuigt het product gewoon op en geniet er van. Nadien voelt mij huid heerlijk zacht en gehydrateerd.

Geuren zijn altijd moeilijk om te omschrijven. Bij deze geur is het echter zeer gemakkelijk. Denk aan een heerlijk romige en vettige yoghurt met frambozen geur. Wel dat is de geur van deze bodybutter. Ik moet aan de verleiding weerstaan om geen hapje te nemen van deze boter. Ik hou echt van de geur. Ze is zoet, maar niet te zoet. Ze is fruitig, maar niet te fruitig. Je hoort het. Voor mij is deze bodybutter een echte aanrader. Hopelijk komt ze in de komende lente periode terug.

Deze bodybutter is van de Bodyshop. Net zoals voor alle full-size bodybutters van de Bodyshop betaal je voor deze pot 16 euro. Dat is niet heel goedkoop, maar omdat ze zo goed werkt, heb ik het er zeker voor over!!!

 

Update: De bodybutter is momenteel te vinden in de sale van de Bodyshop voor 8 euro per stuk:

http://www.thebodyshop.nl/sale/special-editions/early-harvest-raspberry-body-butter.aspx

 

Willen jullie deze geur ook terug in het assortiment?

 

 

0 gedachten over “The Bodyshop Early Harvest Raspberry bodybutter”

  1. Ik heb deze ook gezien in de sale, maar vond em iets te zoet naar mijn goesting. Dan liever de Honeymania. Ik wil Buriti baby terug! Kan het nergens meer vinden 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge