Yves Rocher SS2015 Persdagen

Hoi hoi,

DSCF7191

In december werd ik uitgenodigd voor een heel leuk evenement: de Yves Rocher persdagen. Ik kon er voorheen nog niet veel over vertellen, doordat ik vast zat aan een embargo. Gelukkig is dat embargo nu opgegeven en kan ik er lekker vrij over vertellen. Ik hoop dat jullie benieuwd zijn naar de nieuwe producten en ouwe bekenden van Yves Rocher.

De avond was opgesplitst in twee grote en twee kleinere delen. De twee grotere delen waren de nieuwigheden in verband met huidverzorging en make-up. Daarna waren de twee kleinere delen aan de beurt: geuren en afslankingsproducten.

DSCF7193

Deel 1: Huidverzorging

Yves Rocher brengt deze maand een nieuwe anti-rimpel verzorging op de markt. Deze komen in de bestaande Sérum vegetal lijn. Het wetenschappelijk team van Yves Rocher is altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten en methodes om hun producten nog beter te maken. Omdat Yves Rocher veel belang hecht aan de plantaardige afkomst van zijn producten zijn nieuwe ingrediënten vaak van plantaardige oorsprong. Een tijdje terug ontdekten ze een nieuwe plant die een mooi verjongend effect op de huid leek te hebben, namelijk ijskruid.

DSCF7194

Het ijskruid is een plant uit de familie Aizoaceae. Het is niet zo moeilijk om te zien waar zijn naam vandaan komt. Op de plant zijn er glinsterende, doorschijnen en harde bubbeltjes te vinden. Deze zitten zowel op de stengels als op de bladeren. Wanneer je deze plant aanraakt voelt die aan als plastiek. Ik dacht eerst dat ze er een valse plant gelegd hadden, maar dat was helemaal niet het geval. De plant is trouwens eetbaar. Het ijskruid was oorspronkelijk te vinden in Afrika en de kaapregio. Het is een plantje die zich aan alle omstandigheden kan aanpassen. Hierdoor kan hij verschillende weersomstandigheden weerstaan. Het is een ongelooflijk sterk plantje. In Afrika word dit plantje ook wel het wonderplantje genoemd.

DSCF7195

Omwille van zijn sterkte besloot Yves Rocher deze plant in zijn nieuwe huidverzorging te verwerking. Daarom werd een gehele lijn ontwikkeld rondom deze plant: de Serum Vegetal producten. In deze lijn is huidverzorging te vinden voor 3 leeftijdsgroepen. De basis van deze producten is dezelfde, maar afhankelijk van de leeftijdsgroep heeft deze huid iets meer nodig. Daarom worden extra ingrediënten in deze huidverzorging toegevoegd. De drie te onderscheiden lijnen hebben 3 effecten. De eerste lijn is een verstevigende lijn, vervolgens heb je een V-shaping lijn en tot slot heb je gladmakende lijn. In deze lijnen zitten zowel een dagcrème als een serum.

DSCF7192DSCF7197

Naast deze specifieke producten zitten er ook algemene reinigingsproducten in de lijn. Zowel een reinigingsmelk als een reinigingslotion zijn te vinden in de lijn. Er wordt aangeraden om deze producten beide te gebruiken in de welgekende volgorde: melk – lotion. Daarenboven bevat de lijn ook 3 verschillende oogcrèmes.

Ik vond dat het er allemaal heel goed uit zag. Gelukkig heb ik ook enkele producten gekregen om te testen. Deze voor de oudste leeftijdsgroep zijn duidelijk niet voor mij bestemd en deze gaan rechtstreeks naar mijn moeder. Van de lijn voor de ‘jongsten’ (27-37) kreeg ik zowel de dagcrème en het serum. Deze ga ik voor jullie grondig testen!

Nadien was het tijd voor deel 2: Make-Up

DSCF7201

Hierbij werd hun nieuwe foundation voorgesteld. Deze zero défault foundation is te verkrijgen in wel 16 verschillende kleuren. Deze kleuren worden onderverdeeld in 3 ondertonen: roze, geel en neutraal. Ik weet al een hele tijd dat mijn ondertoon roze is. Ik heb eventjes laten testen welke kleur bij mijn huidtint stond. Tegen alle verwachtingen in had ik niet de lichtst beschikbare kleur nodig. Ik heb de kleur rose 200. Deze was jammer genoeg reeds op, dus ik kreeg rose 100 mee. Deze zal waarschijnlijk iets te licht zijn, maar ik kan toch even goed testen hoe deze werkt. En dan kan ik ook een shape tutorial à la Kim Kardashian opnemen. Zouden jullie dit willen?

DSCF7199

Sinds kort heeft Yves Rocher ook een zacht kohlpotlood in het assortiment. Voorheen was deze enkel in zwart beschikbaar, maar nu komen er vijf leuke kleurtjes bij. Zo zal er nu ook blauw, groen, goud en bruin beschikbaar zijn. Ik kan mij even niet herinneren wat de laatste kleur juist was. Dit kohlpotlood kun je zowel gebruiken als eyeliner, oogschaduwbasis of oogschaduwkleur. Zelf was ik altijd bang dat je heel voorzichtig moest zijn met dit product, maar gelukkig blijkt het niet van porselein te zijn. Daarenboven vroeg ik mij altijd of hoe je dit product moest slijpen. Dit product moet niet geslepen worden door het wat op je hand te vegen tot je terug een scherpe punt hebt.

Deel 3: Geuren

Daarna gingen we naar de geuren. Daar zijn we niet lang blijven hangen, maar we konden kennis maken met de nieuwe mannengeuren. Er zijn 3 nieuwe geuren beschikbaar en het is duidelijk dat smaken daarbij verschillen. Hannelore (beautyandfashioncorner.be) en ik hadden een andere favoriet. Ik was zelf iets meer voor de kruidiger geuren.

Deel 4: Afslankingsproducten

DSCF7202

Daarna gingen we even langs de afslankingsproducten. Het product hierboven ving onmiddellijk mijn aandacht. Dit is een tiendaagse kuur. Je voegt een dopje toe aan een liter water en je drinkt dit doorheen de dag op. Hierdoor moet je metabolisme versnellen en ontgiften. Hierdoor zou je moeten kunnen afslanken. Zelf ben ik altijd bang voor de smaak van zo’n producten. Gelukkig mochten we hier een glaasje van testen en dat beviel me wel! Het werkzame ingrediënt van deze kuur is mangosteen.

Een van de geheimen van het afslankmechanisme is gebaseerd op een complex evenwicht tussen de opslag en de afvoer van vetten in en uit de vetcellen die adipocyten genoemd worden. Er zijn tal van factoren die het evenwicht van dit mechanisme kunnen verstoren: gebrek aan lichaamsbeweging, onevenwichtig voedingspatroon

Deze oplosdrank met groene-theeconcentraat met de bijzondere smaak van mangostan heeft op twee manieren een afslankend effect :
– Vetafdrijvende werking : groene thee draagt bij aan de afbraak van opgeslagen vetten
– Vochtafdrijvende werking: groene thee bevordert de afvoer van vocht.

Dit product beviel mij dusdanig dat ik enkele afslankproducten bestelde op de webshop, waaronder deze kuur. Deze is trouwens enkel in de webshop te vinden en niet in de winkel. Dat vind ik wel jammer. In de fles zit 480 ml en per liter water heb je een dopje van 45ml nodig. Dus 1 liter per dag moet je drinken van dit product.

DSCF7203 DSCF7204DSCF7205

Daarnaast waren er ook 7 daagse kuur beschikbaar om je dijen mee in te wrijven. Deze gel heeft een afslankende werken en gaat cellulitis tegen.

Tot slot maakten we ook kennis met het afslankserum. Dit afslankserum is al tijden te koop, maar het was leuk om ook met dit product kennis te maken. Ik kreeg te horen dat de gebruikers heel tevreden zijn over dit serum.

Complete afslankende werking : hardnekkige cellulitis wordt minder duidelijk zichtbaar, de huid is zichtbaar gladder en steviger. Uw lichaamscontouren worden verfijnd.

Dit is mijn verslagje van dit event. Ik vond het heel leuk en ik wil Yves Rocher alvast bedanken voor de uitnodiging. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit fotoverslag te lezen. Ik heb nog nooit eerder een fotoverslag van een event gemaakt, maar het bevalt me wel.

Verkiezen jullie een uitgebreid fotoverslag of een klein videoverslag met een unboxing van de goodiebag?

0 gedachten over “Yves Rocher SS2015 Persdagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge