Suddenly Madame Glamour eau de parfum (Lidl Valentijnsgeur)

Hoi hoi,

DSCF8258

Oooh wat werd ik laatst blij verwacht. Ik kwam net van mijn vlindershoot en ik vond een berichtje van Vanessa in mijn Twitter. Ze vertelde mij dat ik haar Lidl winactie gewonnen had. Heerlijk. Vandaag wil ik jullie het eerste product uit dit pakketje tonen. Dit is de valentijnsgeur van Lidl en ze is tijdelijk verkrijgbaar vanaf 6 februari.

De valentijnsgeur is Suddenly Madame Glamour. Dit is een eau de parfum en een dupe van Chanel Coco Mademoiselle. De meeste vrouwen kunnen ze niet onderscheiden van het origineel. Natuurlijk blijft ze minder lang hangen. Maar een groot deel van het prijsverschil komt natuurlijk van de marketing. Voor deze geur wordt heel wat minder reclame gemaakt dan de originele geur. Verder is de verpakking ook een stuk simpeler dan bij de originele geur. Daarenboven worden er ook andere ingrediënten gebruikt. Hierdoor zal de evolutie van de geur anders gaan en blijft ze mogelijks minder lang hangen. En bij Chanel betaal je ook nog voor de naam hé :).

Deze geur wordt jaarlijks gelanceerd sinds 2011. De geur bevat noten als bergamot, citrus en jasmijn.  Hierdoor hebben we te maken met een zware, maar elegante geur.

DSCF8265

De ingrediënten zijn hierboven te vinden.  Logischerwijze staan alcohol en parfum vrij hoog in de lijst. Wel verwondert het mij dat water al op de tweede plaats staat. Hierdoor weet je al dat de geur minder lang zal blijven hangen.

DSCF8267 DSCF8268 DSCF8271

De fles ziet er natuurlijk niet zo elegant uit als de flacon van Chanel. Wel vind ik het eigenlijk wel iets hebben. Alleen vind ik de witte dop wat jammerlijk gevonden. Door de witte dop oogt het onmiddellijk een stuk goedkoper. Het was leuker geweest moest die ook goud gespoten zijn. Verder vind ik het ook een leuk detail dat de bodem van het flesje ingedeukt is. Aan de voorzijde hebben ze de naam van de geur aangebracht. Dat vind ik handig voor in mijn stash, want ik bewaar mijn flesjes uit het doosje. Aan de achterzijde vind je een adres.

Maar wat vind ik nu van de geur? Ik vind het wel een leuke geur, maar je moet met enkele dingen weten.  Als ik de geur net opspuit ruik ik vooral alcohol, maar dit trekt na een aantal seconden wel weg. Ook blijft ze niet zo lang hangen als andere eau de parfum’s.  Dit is vermoedelijk door het water. Normaal zit bij een eau de parfum ongeveer 15% geurstoffen in het product. Stel dat de producten die volgen 5% zijn, dan moet er ongeveer 50% alcohol en 30% water in de geur zitten. Het water vervliegt natuurlijk. Bij mij is de geur na ongeveer 4 uur verdwenen. Je moet de geur dus echt wel meenemen in je tas, maar dat kan wel voor de prijs. Wel vind ik de geur wel lekker. Ze is echter vrij zwaar. Hierdoor zou ik ze vooral ’s avonds gebruiken of overdag met mate aanbrengen.

Deze fantastische geur is te koop bij de Lidl. Voor één flesje betaal je slechts 3,99 euro. Dat is geen geld toch! Ik zou ze gewoon eens uitproberen. Blijkbaar zijn er ook setjes te koop  met een bodylotion en een showergel. Deze kost 4.99 euro. Hierdoor kun je de geur perfect gaan layeren.

Hebben jullie deze geur al geprobeerd?

0 gedachten over “Suddenly Madame Glamour eau de parfum (Lidl Valentijnsgeur)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge