Hoe extatisch ben jij? Balmain Estatic Eau De Toilette

Hoi hoi,

DSCF7865

Een tijdje geleden testte ik de eau de parfum Extatic van Balmain. Deze werd als eerste gelanceerd, maar enkele maanden werd de Eau de toilette gelanceerd. Je verwacht dezelfde geur, maar ze zijn toch anders. Wel zijn beide geuren door dezelfde neus, Emilie Bevierre-Copperman, gecreëerd. De eau de toilette is fruitiger dan de eau de parfum en de noten zijn nagenoeg volledig anders.

DSCF7867

In het flesje die ik kreeg zit 5 ml. De geur opent met groene mandarijn, lychee en blauwe bes. Vervolgens gaat de geur, na een minuut of tien over, naar Trukse roos, magnolia en jasmijn. Tot slot kun je na een hele tijd genieten van cederhout en musk.

DSCF7869

De tester is een mini van de gewone flacon. Ik vind de flacon er heel leuk uit zien. Het is een lange, elegante fles. In het glas zit een mooi ombre-effect en het gaat over lichtroze, naar transparant.

DSCF7871

De opening van de geur vind ik heel lekker. Dat is natuurlijk door de fruitgeur. Jammer genoeg gaat deze snel door naar de basisnoten, waarin roos verwerkt zit. Als je al langer mijn blog volgt, dan weet je dat rozengeur niet echt mijn ding is. Jammer genoeg is dit hier ook het geval. Ik vind hem niet vies, maar het is niet mijn lievelingsgeur. Jammer dat de top- en basisnoten niet gewisseld zijn. Het hart vind ik dan wel weer heerlijk, maar daar moet ik wel lang op wachten. Dit is niet mijn geur. Ik ben blij dat ik hem zo kon testen, maar ik ga hem niet kopen. Ik zou iedereen aanraden eens te gaan sniffen in de winkel.

Deze geur is van Balmain. Balmain is te koop bij ICI Paris XL, zowel in de winkels als in de webshop. Er zijn drie formaten van deze eau de toilette beschikbaar:

40 ml – 35 euro

60 ml – 50 euro

90 ml – 70 euro

Hadden jullie deze geur al getest?

0 gedachten over “Hoe extatisch ben jij? Balmain Estatic Eau De Toilette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge