Zomerschoentjes, zomerse voetjes – Akileine voetmaskers

Hoi hoi,

DSCF6568

In een van mijn goodiebags van november vond ik deze voetenbalsems van Akileïne. Ik kende dit merk nog niet, maar ik was er erg nieuwsgierig naar. Daarom besloot ik een verwendagje voor mezelf te organiseren en deze maskers voor jullie te gaan testen. Testen jullie even mee?

DSCF6574

Het eerste masker die ik aan de test onderwierp is deze glamour&comfort balsem. Deze zou blaren moeten tegengaan, maar daar heb ik hem niet voor getest. Je kunt ze ook gebruiken om je voeten te ontspannen en dat was mijn doel. Ik heb er even mijn tijd voor genomen om mijn linkervoet in te smeren. Aan mijn rechtervoet ben ik niet gekomen om te kunnen vergelijken wat het effect was. Na het smeren was ik alvast heerlijk ontspannen. Deze crème heeft een speciale geur die ik niet direct herken. Het is geen zoete of bloemige geur. Ik denk dat ik het nog het beste kan vergelijken met een erg gekruid en gepeperde bloemengeur.

AQUA, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEABOTER, CAPRYLIC TRIGLYCERIDE, PEG-30 GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, LACTIC ACID, SODIUM BENZOATE, LAURETH-7, PARFUM, SODIUM CETEARYL SULFATE, SODIUM LAURYL SULFATE, POTASSIUM SORBATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL (ZONNEBLOEMOLIE), ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, PHENETHYL ALCOHOL, PPG-2-METHYL ETHER, DISODIUM PHOSPATE, METHYLISOTHIAZOLINONE, DIPOTASSIUM PHOSPHATE

Ik heb dit masker nu een tijdje laten inwerken op mijn voet. Mijn huid voelt erg zacht, maar nog steeds vettig aan. Hierdoor moet ik erg opletten bij het rondlopen, dat ik niet uitglijdt. Verder voelt mijn voet erg gevoed aan, maar dat is natuurlijk door de grote hoeveelheid sheaboter die erin zit. Ik ben er tevreden over. Deze balsem zou ik nog gebruiken op mijn voet, alleen zou ik er wel een sok over aantrekken. Dan vermijd ik dat ik ermee uitglijdt over mijn vloer.

Deze voetenbalsem komt normaal in een tube van 75 ml. Ik heb deze gevonden op de site van newpharma. Daar betaal je 11.43 euro per tube.

DSCF6572

Een aantal dagen nadien deed ik er nog een extra balsem bovenop. Deze balsem voelde echter eerder als een zalf dan als een balsem. De voetbalsem trekt snel in,maar je voeten blijven nog een tijdje glad. Ook hier is het opletten geblazen dat we niet uitglijden. Mijn voeten verwelkomden het product met open poriën. De voeten waren onmiddellijk zachter en voelden heerlijk zacht. De geur is ook wat medischer dan de vorige crème.

AQUA, CAPRYLIC:CAPRICT RIGLYCERIDE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, VITIS VINIFERA SEED OIL, PEG30 GLYCERYL STEARATE, PANTHENOL CAMELINA SATIVA SEED OIL, PARFUM, POLYACRYLAMIDE, PARAFFINUM LIQUIDUM, DIMETHICONE, PHONOXYETHANOL, C13-14 ISOPARAFFIN IMERATA CYLINDRICA ROOT EXTRACT, CERA MICROCRISTALLINA SODIUM CETEARYL SULFATE, SODIUM LAURYL SULFATE, PARAFFIN, LAURETH7, CAPRYLOYL SERINE/SILK AMINO ACIDS METHYL ESTERS, PALMITOYL SERINE/SILK AMINO ACIDS METHYL ESTERS, UNDECENOYL SERINE/SILK AMINO ACIDS METHYL ESTERS, PHENETHYL ALCOHOL, PPG2 METHYL ETHER, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, METHYLISOTHIAZOLINONE DISODIUM PHOSPHATE, DIPOTASSIUM PHOSPHATE

Het enige wat ik jammer vind in deze lijst is minerale olie. Dit ingrediënt sluit je voeten af voor kwalijke invloeden van buitenaf, maar is niet echt verzorgend voor de huid. Daar wordt echter voor gezorgd door de andere ingrediënten zoals de vele oliën. Verder staat parfum en silicone vrij hoog in de lijst. Daarbij moet jezelf uitmaken wat je wil. Ik vind dat mijn voeten er erg goed op reageerden en dat ze heerlijk zacht aanvoelen.

Deze voetenbalsem komt normaal in een tube van 125 ml. Ik heb deze gevonden op de site van newpharma. Daar betaal je 13.07 euro per tube.

0 gedachten over “Zomerschoentjes, zomerse voetjes – Akileine voetmaskers”

  1. Uitglijden na dit soort producten… Heel herkenbaar, haha!
    Ik vind het altijd wel fijn mooi verzorgde voeten te hebben, het hele jaar door! Kan je tenminste altijd je schoenen uittrekken of onbezorgd open schoenen dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge