Tijd voor wat extra verzorging pt 1 – Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Shampoo

Hoi hoi,_MG_7301 Laatst zag ik dat ik in mijn stash twee producten had uit de Omega Repair lijn van Essence Ultime in samenwerking met Claudia Schiffer. Deze producten worden uitgegeven door Schwarzkopf. Ik besloot deze in combinatie te testen, zodanig dat ik hun versterkend gevoel kon ervaren. Deze middag toon ik jullie de shampoo en deze namiddag vertel ik jullie iets meer over de bijhorende BB Beauty Balm. Deze laatste is in mijn ogen een soort leave-in conditioner.

Maar eerst: de shampoo!

Zelf heb ik een staaltje van 50 ml. Een full-size bevat 250 ml en is een jaar houdbaar, zoals de meeste vloeibare producten._MG_7304

AQUA (WATER, EAU), SODIUM LAURETH SULFATE, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, SODIUM CHLORIDE, PEG-12 DIMETHICONE, CITRIC ACID, LAURETH-2, POLYQUATERNIUM-10, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM BENZOATE, PROPYLENE GLYCOL, PEG-55 PROPYLENE GLYCOL OLEATE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, HYDROGENATED CASTOR OIL, PANTHENOL, GLYCERIN, SODIUM HYDROXIDE, MICA, PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), COCODIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED KERATIN, HYDROLYZED PEARL, MARIS SAL (SEA SALT), HYDROLYZED KERATIN, PARFUM (FRAGRANCE)

Hmmm, het tweede ingrediënt is SLeS. Dat vind ik erg jammer. Deze zal de shampoo doen schuimen en is een reinigend ingrediënt. Jammer genoeg kan deze nogal uitdrogend of hydraterend voor de hoofdhuid werken. Daarenboven zitten er ook siliconen in het product. Hierdoor zal je haar zacht aanvoelen, maar echt een meerwaarde voor de gezondheid van je haar zal het niet hebben.

De geur van deze shampoo is de geur die ik ken van alle producten van deze lijn. Het is een heerlijke en subtiele geur. Het is geen overheersende geur en zal je parfum ook niet verstoren. Je haar zal wel fris ruiken.

Wanneer ik deze shampoo gebruik, voelt mij haar gereinigd aan en vrij zacht. Ook heb ik geen last van irritatie van mijn hoofdhuid door SLeS, maar dat heb ik nagenoeg nooit bij dit ingrediënt. Ik denk dat je voor jezelf moet gaan uitmaken of het je hoofdhuid irriteert.

Ik ben tevreden over deze shampoo, maar het is geen wonderproduct. Het is gewoon een goed product, maar ik gebruik die niet liever dan een ander product. Voor Schwarzkopf producten kun je terecht bij warenhuizen en drogisten. Bij het Kruidvat betaal je 3.99 euro per flacon.

Wat is jullie favoriete flacon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge