HIP Cocoon Shampoo

Hoi hoi,

Als je lid bent van Birchbox heb je een overvloed aan shampoos en kun je ook blijven zoeken tot je de perfecte vind. Vandaag was het weer tijd om een nieuwe te testen ik koos deze van HIP uit mijn stash.

HIPIMG_20160516_181205_BURST001_COVER

HIP is een jong Frans merk. Het merk heeft streeft effectieve, hoogtechnologische formules na. Het is ontwikkeld door professionelen en bevat tot 97% natuurlijke ingrediënten. Daarnaast maken ze gebruik van plantaardige alternatieven voor siliconen, parfum en parabenen. Tot slot is de verpakking recycleerbaar.

De shampoo hult het haar in een hydraterende cocon. Iets wat droge haren alleen maar kunnen appreciëren. Het is rijk aan anti-oxidanten, vitaminen en mineralen, maar dat doet niets af aan zijn efficiëntie.

 Verpakking en ingrediënten

IMG_20160516_181227_BURST001_COVER

Ik bezit zelf een sampletje van deze shampoo. Deze bevat 30 ml. De full-size daarentegen bevat 200 ml en is een jaartje houdbaar.IMG_20160516_181214_BURST001_COVER

Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Anthemis Nobilis Flower Extract, Lauryl Glucoside, Glycereth-2 Cocoate, Sodium Cocoamphoacetate, Glycol Distearate, Citric Acid, Cocamide MEA, Sodium Benzoate, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Potassium Sorbate, Limonene, Tocopheryl Acetate, Cananga Odorata Flower Oil, Hibiscus Esculentus Fruit Extract, Linalool, Algae Extract, Juniperus Virginiana Oil, Ocimum Basilicum (Basil) Oil, Benzyl Alcohol

Hmmm, voor een merk die zijn ingrediënten zo roemt, versta ik toch niet goed dat ze gebruik maken van SLeS. Dit kan vrij uitdrogend werken voor huid en haar. Daarenboven is het ook nog eens het tweede ingrediënt in de lijst.

Mijn ervaringIMG_20160516_181246_BURST001_COVER

Ik moet zeggen dat ik niet omver geblazen was door deze shampoo, maar dat is bijna bij geen enkele shampoo zo. Mijn haar voelt nadien gereinigd, proper en zacht aan. Ook hangt mijn haar nadien niet door door de zwaarte van het product, maar ik heb al betere producten voor mijn haar gehad.

Waar is HIP te koop en hoeveel kost deze hydraterende cocon?

HIP is een merk die ik heb leren kennen via Birchbox. Bijgevolg zou ik dit merk dan ook op hun webshop gaan zoeken. Voor een fles van 200 ml betaal je daar 19.50 euro.

Bestellen jullie soms producten op de webshop van Birchbox?

Een gedachte over “HIP Cocoon Shampoo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge