Zadig & Voltaire This Is geuren

Hoi hoi,

Tijdens de persdagen mocht ik kennis maken met het merk Zadig & Voltaire. Zij brengen een vrouwengeur en een mannengeur op de markt. In mijn goodiebag vond ik twee grote flessen van deze geuren en vandaag wil ik jullie er graag iets meer over vertellen.

Zadig & Voltairep1020856

Zadig & Voltaire is een Frans modehuis. Net als vele Franse modemerken is de naam een verwijzing naar de bijnaam van de oprichter, namelijk Thierry Gillier.

Dit merk werd in 1997 gelanceerd. Ooh, volgend jaar wordt dit merk dus twintig jaar oud. De oprichter werd geïnspireerd door de revolutionaire filosoof Voltaire. Hij wilde een luxe merk lanceren, die tegelijkertijd erg toegankelijk blijft: Chic en Casual.

Verpakkingenp1020865

Zadig & Voltaire hebben hun motto doorgetrokken in de flacons van hun geuren. Ze willen het keurlijf doorbreken en weerspiegelen zich in een hartstochtelijke liefde van zwart en wit. De vormgeving van de flessen is rock. Het zijn mooie rechthoekige flacons, maar één van de zijdes is schuin afgesneden. Hierdoor passen de flessen perfect in elkaar. Daarenboven loopt de tekst ook perfect in elkaar door. Ik vind dat een heel mooi effect voor in de badkamer.

p1020872

De flacons zijn te verkrijgen in 3 formaten:

  • 30 ml
  • 50 ml
  • 100 ml

Ik heb zelf flessen van 100 ml. Hierdoor liggen deze wel wat moeilijker in de hand, maar het is wat gewoon worden.

Zadig & Voltaire This is Her!p1020867

De geuren van Zadig & Voltaire zijn samengesteld door Thierry Gillier samen met de parfummakers van Beauté Prestige International. Deze laatste zijn het brein achter vele bekende cultgeuren.

BPI heeft het merk gebotteld in twee alter ego geuren: twee tegenpolen die elkaar aantrekken.

“IK KAN MIJ GEEN LEVEN ZONDER GEUR VOORSTELLEN. IK HOUD ERVAN ALS EEN PARFUM EEN GEURSPOOR ACHTERLAAT, EEN PERSOONLIJKHEID TOONT. HET IS EEN CHEMIE TUSSEN JOU EN IEMAND ANDERS.”

— THIERRY GILLIER – OPRICHTER

p1020859

This is her! wordt door Zadig en Voltaire omschreven als een onstuimige, houtachtige bloemengeur. De geur werd samengesteld door Sidonie Lancesseur en Michel Almairac. De vrouwengeur is een eau de parfum. Dat wil zeggen dat hij extra lang zal blijven hangen op de huid.

  • Topnoten: Jasmijn, Roze Peper, Bloesem van Zijdehout
  • Hartnoten: Kastanje, Slagroom, Vanille
  • Basisnoten: Sandelhout, Kasjmier hout

Ik werd echt verrast door deze geur. Hij is helemaal anders dan ik verwachtte. Hij opent vrij bloemig en fris. Dit gaat echter vrij snel over in iets kruidig en houterig. De geur is heel origineel en ik kan hem zeker appreciëren. Daarenboven blijft hij een drietal uren mooi aanwezig bij mij. Alleen jammer dat hij zo aan de prijs is, maar hij is natuurlijk ook vrij zuinig.

De Zadig & Voltaire geuren zijn te koop bij ICI Paris XL. Voor de vrouwengeuren betaal je:

  • 30 ml    – 50 euro
  • 50 ml    – 70 euro
  • 100 ml – 95 euro

p1020868

This is him! wordt door Zadig en Voltaire omschreven als een houtachtige, oriëntaalse geur. De geur werd samengesteld door Nathalie Lorson en Aurélien Guichard. De mannengeur is, in tegenstelling tot de vrouwengeur, een eau de toilette. Hierdoor blijft hij iets minder lang hangen dan de vrouwengeur en moet je deze wat vaker aanbrengen. Dat is natuurlijk ook te zien in de prijs. De mannengeur is iets betaalbaarder dan de vrouwengeur.

  • Topnoten: Pompelmoes, Zwarte Peper
  • Hartnoten: Wierook, Vanille
  • Basisnoten: Sandelhout

Je ziet een aantal noten terug komen in de mannengeur die we ook reeds zagen bij de vrouwengeur. Hier werd echter wel zwarte peper gebruikt in plaats van roze peper. Ik vermoed dat dit een iets kruidiger effect heeft aan de geur. Dit is natuurlijk de reden dat deze geuren goed bij elkaar passen.p10208643

Deze geur opent erg origineel. Het is een kruidige en frisse sensatie tegelijk. Het ruikt erg mannelijk vind ik. Daarna vervliegt het kruidige wat en heb je een iets warmere geur. Het is een goede geur, maar ik ben meer gecharmeerd door de vrouwengeur. Ook deze blijft bij mij vrij lang hangen. Waarschijnlijk om dat een mannengeur meestal iets sterker is dan een vrouwengeur om mee te beginnen.

De Zadig & Voltaire geuren zijn te koop bij ICI Paris XL. Voor de vrouwengeuren betaal je:

  • 30 ml    – 45 euro
  • 50 ml    – 55 euro
  • 100 ml – 55 euro

Vind je het ook zo leuk dat deze flessen in elkaar passen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge