Essence Bloggers Beauty Secrets Shape and Shadows Eye Contouring Palette

Hoi hoi,

Naast het oogschaduwpalette van Mary uit de Bloggers’ Beauty Secrets collectie van Essence, kon ik gelukkig ook het palette die ik echt wilde op de kop tikken. Ik was namelijk onmiddellijk verliefd op het palette die Serena Verbon in samenwerking met Essence had samengesteld, namelijk The Glow Must Go On

Serena Verbon

p1020931

Serena Verbon is één van de bekendste Nederlandse bloggers. Zelf heb ik ze gelukkig al eens mogen ontmoeten en ik heb ook haar boek reeds gelezen. Toen ze vertelde dat ze dit palette mocht ontwerpen en het toonde met bijhorende swatches, wist ik dat ik het op de kop wilde tikken. Daarenboven vind ik het super dat ze dit in samenwerking met Essence heeft gedaan. Dat wil zeggen dat er ook een aangenaam prijsje aan zit.

Tegenwoordig zie je wel vaker dat bekende bloggers samenwerkingen met grote merken aangaan. Nadeel is dat dit meestal al wat duurdere merken zijn, met het bijhorende prijskaartje. Daarenboven gaat het prijskaartje bij deze samenwerkingen vaak nog wat de hoogte in, terwijl de kwaliteit meestal niet dat is.

Daarom was ik super blij om meer over deze samenwerking te vernemen. En natuurlijk mocht ik mijn eigen kritische zelf niet vergeten: hoe is de kwaliteit van dit palette?

Verpakking en ingrediëntenp1020934In het palette zit een trio aan highlighter/bronzer. Deze pan doet mij wat denken aan de shimmer bricks van Bobbi Brown. Daarenboven zitten er ook 3 oogschaduwkleuren in het palette. Honey Glow Higlighter is een prachtige witgouden highlighterkleur (shimmer), terwijl cinnamon een matte kaneelkleur is en Sandelwood een warme, diepbruine en matte kleur is. Ik vind de combinatie van de kleuren in dit palette prachtig gekozen.

Ook zit er ook nog een soort blush kwastje in dit palette. Deze gebruik ik zelf echter niet, want ik heb kwasten die hier veel beter voor geschikt zijn, maar in geval van nood lijkt deze mij wel handig. p1020933

Mijn ervaringenp10209392

De pigmentatie van dit palette is veel beter dan het andere palette die ik testte. Links zie je de drie oogschaduwkleuren en rechts de drie verschillende strips van de glowing bronzer apart geswatched. De kleuren zijn heel mooi en goed gepigmenteerd. De oogschaduwkleuren zijn licht korrelig, maar ik vind het zelf niet storen.p1010007

Op het oog blijft de pigmentatie super en de highlighter geeft een erg mooie glans op het op de jukbeenderen. Hierboven kun je dit een klein beetje zien, maar highlighter is jammer genoeg altijd zo moeilijk om op de foto te zetten.

De oogschaduwkleuren blenden prachtig in elkaar.p1010008 p1010010

In deze ooglook bracht ik de honey glow highlighter aan op het binnenste gedeelte van het bewegende ooglid en de cinnamon kleur op de buitenzijde. Daarna nam ik sandalwood om deze uit de uiterste hoek en de crease aan te brengen. Dit is een prachtige look om alledag te dragen. Daarenboven heb je bijna alles wat je nodig hebt voor een look (op poedergebied dan) in dit palette. Ik vind dit een erg handig en handzaam palette.

Essence is te koop bij Kruidvat. Deze collectie is uit het assortiment maar de paletten worden opgenomen in het vaste assortiment. Per palette betaal je 4,99 euro. Zoals je kunt zien zit er wel wat verschil in kwaliteit tussen de verschillende palettes, dus ik zou aanraden om op voorhand onderzoek te doen naar de palettes die je zou willen.

Werden jullie ook onmiddellijk verliefd op dit palette?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge