Ultra Doux Sublieme Oliën

Hoi hoi,

p1030111Een hele tijd ondernam ik een tripje naar het station van Antwerpen-Centraal. Die trip is niet zo abnormaal, want dat doe ik wel vaker. Al is het maar om naar events voor de blog te gaan of met vrienden af te spreken. Deze keer had de trip echter een speciale bestemming. In het station van Antwerpen-Centraal had Garnier een stand opgezet voor de Ultra Doux producten. Daar kon je de verschillende lijnen van dit merk ontdekken en één van de shampoo’s uit deze lijnen laten personaliseren. Ik koos voor de Sublieme Olie lijn en naast een gepersonaliseerde shampoo en ik kreeg ook nog een douchegel uit dezelfde lijn mee.

De jongen die op het gepersonaliseerde fles staat, was daar aan het werk. Hij wou wel mee op de foto, dus daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

Ultra Doux Sublieme Olie

De Sublieme Olie lijn is door Ultra Doux ontwikkeld voor droog en dof haar. De haarlijn bestaat uit vier verschillende producten, namelijk een shampoo, crèmespoeling, masker en haarolie.

Daarnaast is de haarlijn ook uitgebreid met producten voor het lichaam, zoals een douchegel, een bodymilk en bodylotions.

In deze lijn combineren ze twee super voedende oliën, namelijk camelia-olie en arganolie.

Ultra Doux Sublieme Shampoop1020107

Laten we beginnen met de shampoo.  Ben ik trouwens de enige die deze gepersonaliseerde flessen niet weggooit als ze leeg zijn. Het is veel te leuk dat ze gepersonaliseerd zijn.

Deze shampoo bevat een combinatie van de 2 oliën die ik hierboven reeds besprak. Hierdoor zijn ze geschikt voor droog en dof haar.

Ultra Doux belooft een onmiddellijk effect. Het haar moet gevoed aanvoelen, glanzend ogen en zacht aanvoelen. Daarenboven moet het het haar makkelijk in model te doen brengen.p1030115

In de flacon zit 300 ml. Dat is een erg mooie hoeveelheid shampoo.

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocobetaine, Cocamide Mipa, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, PPG-5-Ceteth-20, Peg-55 Propylene Glycol Oleate, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Argania Spinosa Oil/Argania Spinosa Kernal Oil, Polyquaternium-10, Salicylic Acid, Limonene, Camellia Oleifera Seed Oil, Linalool, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, Polyquaternium-10, Salicylic Acid, Limonene, Camellia Oleifera Seed Oil, Linalool, Benzyl Alcohol, Amodimethicone, Propylene Glycol, Geraniol, Citronellol, Methyl Cocoate, Citric Acid, Laureth-5 Carboxylic Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum

Waar ik alvast heel blij van word is dat parfum helemaal onder in de lijst staat. Wat ik wel jammer vind is dat SLeS nagenoeg bovenaan in de lijst staat. Daarenboven zie ik ook de arganolie en camelia-olie in de lijst staan, en ongeveer in het midden. Hierdoor zit er genoeg in, waardoor de oliën wel werkzaam gaan zijn.

Maar hoe reageert mijn haar nu op deze shampoo. Wat mij onmiddellijk opviel was de glans. Ik moest het ’s avonds nog naar een feestje en mijn haar had een erg mooie glans. Daarenboven merkt ik tijdens het opsteken dat mijn haar zacht en verzorgd aanvoelde.

Ultra Doux Sublieme Olie Shampoo – 3.49 euro

Ultra Doux Argan & Camelia Olie Douchegel

p1030119

Naast haarproducten hebben ze ook een douchegel met deze oliën op de markt gebracht. Deze moet de huid hydrateren en satineren. Satineren, hmmm, daar is een woord die ik nog niet eerder hoorde. Ik vermoed dat dit een werkwoord is die ze van een zelfstandig naamwoord gemaakt hebben, namelijk satin (of zijde in het Engels). Daarom vermoed ik dat satineren betekent dat je huid nadien zijdezacht moet aanvoelen.

p10301202

In de fles zit 250 ml en deze is een jaartje houdbaar.

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Coco-Betaine, Sodium Chloride, PPG-5-Ceteth-20, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Sodium Benzoate, Peg-150 distearate, Salicylic Acid, Polyquaternium-7, Linalool, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Benzyl Alcohol, Argania Spinosa Kernal Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Geraniol, Caramel, CL19140, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Citric Acid

Hmm, dit is een lijst waar ik minder blij van wordt. SLeS staat nog steeds boven aan en ook parfum is hier een groot stuk naar boven gebumpt. Daarenboven zijn de wonderoliën waar deze lijn rond ontwikkeld is een stuk naar beneden gevallen. Jammer!p1030121

De douchegel is goed, maar niet iets waar ik echt van beginnen te juichen. Mijn benen trekken niet na gebruik en de geur is zeer aangenaam. Daarenboven blijft de geur even hangen op mijn huid. Het is gewoon een goede douchegel.

Garnier Ultra Doux Camelia & Arganolie Douchegel – 2.99 euro

5 gedachten over “Ultra Doux Sublieme Oliën”

    1. Ik denk dat de Loving blends in Nederland overeenkomt met Ultra Doux 🙂 En ik vind die producten ook echt heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge