Zucsu kwaliteitslabel – Label voor horecazaken die rekening houden met diabetici

Hoi hoi,

De feestdagen komen er weer aan. Zoals velen gaan wij ook in deze periode op restaurant. Wat ik mij telkens wel afvraag is: iets wat voor ons zo gemakkelijk is, is voor velen een heleboel voorbereiding. Zo weet ik een heleboel mensen die vegetariër zijn, diabetes hebben of glutenintolerant. Jammer genoeg wordt niet overal een vegetarische maaltijd of een maaltijd geschikt voor diabetici aangeboden. Ergens vind ik dit altijd super vervelend, want ik probeer ook meestal vegetarisch te eten op restaurant. Die kans wordt mij dan ontnomen.

Nu ben ik geen ‘echte’ vegetariër en voor mij zijn er altijd opties. Nu ken ik echter ook mensen met diabetes. Zij mogen dus heel weinig suiker tot geen suiker eten. Dat hangt af van hoe hoog of hoe laag de suikerspiegel staat. Jammer genoeg zit er echter in bijna alles tegenwoordig suiker. Ook zijn er velen die bewust hun suikerinname willen verlagen. Wat zijn hun opties dan?

Daar hebben ze iets voor gevonden: namelijk het Zucsu label!

zucsu_full_logo

Ze hebben hiervoor een nieuwe website en app ontwikkeld. Zo geven ze scores aan verschillende horecazaken. Hoe hoger de score, hoe meer suikerklontjes ze krijgen. De hoogste score is 3 suikerklontjes. Zucsu wil hiermee bijdragen aan gezondere maatschappij.

Ik ga zelf zeker de app goed bestuderen. Zelf wil ik mijn suikerinname verlagen. Daarom lijkt het mij erg interessant in welke horecazaken ik terecht kan. Daarenboven kan ik andere ook tips geven welk restauranten rekening gaan houden met de gerechten die geschikt zijn voor diabetici of mensen die hun suikerinname gaan verlagen.

Zijn jullie ook geïnteresseerd om te zien welk restaurants hier aan deelnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge