Kruidvat vitamine E gezichtsmasker


Hoi hoi,

Vandaag wil ik jullie iets vertellen over het Kruidvat vitamine E gezichtsmasker. Ik heb dit nu masker een paar keer gebruikt en ben in staat om ze nu te reviewen.

Ik gebruik een gezichtsmasker altijd als ontspanning. Als ik een masker opdoe, kan ik totaal tot rust komen. Aangezien ik nu in mijn examenperiode zit, kon ik het dus ook niet laten om deze periode af een toe een maskertje op te doen.
Het maskertje komt in een dubbele verpakking van 2*8ml vloeistof. Hiervoor betaal je slecht 99 cent, dacht ik. Het is dus ook geen rib uit je lijf om ze een uit te proberen :). Zoals reeds gezegd zit in elk zakje 8 ml. Ik breng dit masker zo dik mogelijk aan, maar ik heb altijd te veel product. Naar mijn gevoel is ongeveer 4ml wel genoeg per keer. De rest doe ik in zo’n leeg staaltjespotje van de bodyshop (zie een van mijn vorige artikelen, 3 juni 2012).

Wat belooft het masker?
Kruidvat Gezichtsmasker vitamine E verwijdert op milde wijze onzuiverheden en dode huidcellen. De toegevoegde pathenol werkt kalmerend, vochtverlenend en vermindert roodheid en irritatie. De huid ziet er weer fris en stralend uit.

Als je het zakje opent, komt er een wit crème masker te voorschijn. De crème is niet heel vloeibaar en is qua substantie en dikte te vergelijken met een goede dagcrème. Als je het opdoet, wordt je je ook geen sterke geur gewaard. Dit deed mij vermoeden dat er weinig parfum in het product zit. Het masker zal niet hard worden als je ze op hebt en lichtjes in de huid intrekken.
Na gebruik van het masker voelt mijn huid zacht aan en is ze niet rood geworden. Bijgevolg moet die een mild masker zijn. Ook ziet mijn huid er wel goed uit, maar het verschil tussen voor en na is niet echt merkbaar. Toch gebruik ik dit masker wel graag, want het voelt heel relaxend aan.


Zoals we zien op de ingrediëntenlijst bevat het product voornamelijk water en het ingrediënt parfum staat eerder van order (4de laatste lijn, in het midden), wat mijn vermoeden bevestigt. Verder zitten er ook glycerine (een goede soort alcohol) en vetzuren in het masker, wat goed zou zijn voor de huid. Jammer genoeg zie ik ook dat er alcohol (vijfde lijn, op het einde) in het masker zit. Dit is minder goed en dit ingrediënt staat voor hun aangeprezen ingrediënt, wat bij mij toch vragen oproept. Alcohol zal de huid licht uitdrogen, wat niet zo goed is voor de mensen met droge huidjes. Zelf heb ik er gelukkig geen last van. Nu ja, het staat ook wel al redelijk naar achter in de ingrediëntenlijst.

Positief

  • Prijs
  • Geen merkbare of storende geur
  • Wordt niet hard
  • Bevat vrij veel goede ingrediënten

Negatief

  • Bevat kleine hoeveelheid alcohol
  • Voor en na verschil is beperkt

Het masker is te koop bij Kruidvat, kost 99 cent en hiervoor krijg je 2*8ml product.

Wat vinden jullie van dit masker? Welke maskers gebruiken jullie? Welke maskers kunnen jullie aanraden, want ik ben altijd op zoek naar nieuwe om uit te proberen:)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge