Essence Stay Matte lipcreams

Hoi hoi,
Een tijdje terug kocht ik drie van de vier verschillende matte lipcreams van Essence. Een review hielden jullie van mij nog te goed. Nu heb ik echter gehoord dat ze bij de volgende assortimentswissel er uit gaan. Daarom wilde ik ze nu nog voorstellen. Dan kunnen jullie ze nog kopen.
image

image

Ik heb drie kleurtjes. Ik heb een oudroze kleurtje, een knalrood kleurtje en een knalroze kleur. Men kan enkel hopen dat de kleur op de lippen dezelfde is als in de huls.
image

image

De knalrode kleur heet Silky Red. Verder werd de oudroze kleur velvet roze genoemd en de knalroze kleur is Smooth Berry.
image

De lipcreams zitten in een soort lipglosshulzen. De zilveren dop vind ik persoonlijk niet zo mooi en nogal goedkoop aanvoelen. Zwart was beter geweest. In de tube zit 4 ml. Dat is een royale hoeveelheid. Zeker omdat deze lipcreams maar een jaar houdbaar zijn.
image

De lipcreams kun je aanbrengen met de bijgevoegde sponsapplicator. Natuurlijk kun je ook je eigen lippenpenseel gebruiken. Essence belooft met deze lippencreams een zijdezacht met een dekkende en matte finish.
image

image

Op de swatch foto’s zien we de lippencreams er zijdezacht uitzien. Verder zijn deze lippencreams ongelooflijk goed gepigmenteerd, net zoals een een goede en dekkende lippenstift. In de bovenste foto zie je van links naar rechts silky red en velvet roze. Eronder zien we de roze kleur smooth Berry.

Op de lippen zien we diezelfde dekking terug:
image

                                                      Silky red
image

                                                     Velvet rose
image

                                                     Smooth Berry

Ik ben ongelooflijk blij met deze lippencreams. Als je ze aanbrengt zijn ze nog vloeibaar. Maar vrij snel drogen ze op en worden ze volledig mat. Verder stainen ze de lippen heel licht, maar blijven ze ook vrij lang zitten. Een drankje overleven ze zeker.

Deze lippencreams zijn nu nog kort te vinden in de Essence displays in het Kruidvat. Daar kosten ze 1,99 euro per stuk. Erna zullen ze nog wel even in de uitverkoopbak liggen. Het lijkt dat Essence met een verbeterde versie wil uitkomen.

Wat vinden jullie van deze lippencreams?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge