Bodyshop desinfecterende handgel

Hoi hoi,

image

Toen in Brussel de Bodyshop in de City 2 sloot, hielden ze een uitverkoop. Alle producten in de winkel werden de laatste week aan 50% korting verkocht. Natuurlijk kon ik het niet laten om enkele spulletjes te kopen. Omwille van mijn werk als visagiste gebruik ik vaak handgel, daarom kocht ik vijf flesjes handgel.

image

Deze flesjes bevatten 60 ml. Ze zitten een van de mini verpakkingen van de bodyshop. Dat vind ik zeer handig, want zo passen ze makkelijk in mijn visagiekit of handtas. Ze hebben de handgel in verschillende geur. Ik koos drie verschillende geuren: Grapefruit, Satsuma en Strawberry.

image

De handgels zijn samengesteld uit:
Alcohol denat, aqua, betaine, glycerine, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, PEG-40 hydrogenated castor oil, aminomethyl propanol, parfum, limonene, linalool, citrus grandis fruit extract, hexyl cinnamal, disodium EDTA, citral, anthemis nobilis flower extract

De handgel is eenmaal geopend een jaartje houdbaar.

De bodyshop drukt in het groot op het flesje dat er geen triclosan in zit. Natuurlijk wilde ik hierdoor weten wat triclosan is. Triclosan is een antibacterieel ingrediënt in cosmetische producten. Deze stof werkt voornamelijk tegen bepaalde types van bacteriën. Dit product kan echter allergische reacties als dermatitis veroorzaken. Bij de EPA is dit product geregistreerd als een pesticide met hoge risico scores. Er is nog veel en veel meer informatie te vinden over dit ingrediënt. Als ik dit alles lees, ben ik ongelooflijk blij dat de Bodyshop geen gebruik heeft gemaakt van dit ingrediënt.

image

Momenteel heb ik de Pink Grapefruit versie op mijn werk staan. Ik werk een hele dag op de computer en op een toetsenbord te tokkelen. Af en toe voelen mijn handen daardoor vuil uit, waardoor het heerlijk is deze handgel te gebruiken. Nadien voelen mijn handen ‘proper’ aan en ruiken mijn handen heerlijk naar Grapefruit. Wel heb ik iets ontdekt over deze handgel. Wanneer ik deze handgel gebruik en ik wil nadien iets eten met mijn handen, dan smaakt mijn eten wat metalig. Eerst had ik niet door waarom dit was, maar na een tijdje ontdekte ik dat het aan handgel lag. Op zich is dit niet zo erg en nu hou ik hier gewoon rekening mee.

Deze handgels zijn te koop bij de Bodyshop. Zelf ben ik er heel tevreden over en ze zijn ook niet zo heel duur. Deze handgeld kosten 4 euro per flesje.

Probeerden jullie deze handgels al uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge