Op zoek naar een toestel om productfoto's

Hoi hoi,
Zoals jullie weten ben ik al een tijdje op zoek naar een fototoestel om product foto’s te nemen. Momenteel gebruik ik een compact fototoestel, maar ik ben er niet tevreden meer over. Hij legt producten niet mooi en scherp genoeg vast. Daarom wil ik een nieuwe kopen, maar ik vind het moeilijk. Ik hoef geen compactcamera. Om het betaalbaar te houden, zou ik best voor een systeemcamera gaan.

Toen ik laatst in de winkel ging informeren, werd mij een panasonic DMC-GF3 aangeraden. Dit was een starterspakket met twee lenzen: een sigma 19mm en een sigma 30mm. Dit pakket kost 359 euro. Toen ik de camera even mocht uitproberen, zag het er wel goed uit.

Verder weet ik dat veel bloggers een Canon 1200d hebben. Deze is vaak te koop in een canon pakket met één of meerdere lenzen. Dit lijkt mij ook wel interessant, maar ik versta niet veel van de specificaties van deze lenzen.

Kan iemand mij hiermee helpen? Wat zijn jullie tips?

4 gedachten over “Op zoek naar een toestel om productfoto's”

  1. Ik ben absoluut niet een expert op dit gebied, maar ik ben prima geholpen bij de MediaMarkt.
    Ik heb dus als eerste DSRL een 1200D aangeschaft, puur vanwege het bedieningsgemak en omdat het mijn eerste toestel is. Om dan gelijk 800 euro uit te tellen, nee!
    Ik kan je op de website Dpreview aanbevelen. Hele fijn review site!
    En de medewerker van MediaMarkt vertelde mij dat ook zij die site gebruiken 😉

      1. Dan zou ik gewoon voor de 600 of 700D gaan, dan zit je ook rond dat bedrag, dan heb je meer mogelijkheden dan bij de 1200D! Ik heb zelf nu een jaar de 700D, en ben er heel tevreden over 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge