Licht in huis is zo belangrijk

Hoi hoi,

Momenteel wonen mijn vriend en ik gezellig samen. Jammer genoeg is het huisje vrij donker. Dat vind ik soms wel jammer, omdat ik zeer blij wordt van een zonnetje te zien. Daarom wil ik, als wij verhuizen, uitkijken naar een zeer licht huisje. Nu is dat niet altijd mogelijk en was ik op zoek naar mogelijke oplossingen voor dit probleem. Je kunt natuurlijk je muren niet inslaan en of je dak volledig vervangen.

De oplossing lijkt mij een VELUX te zijn. Dat heb ik al bij heel veel vrienden in hun huis gezien. Hierdoor kun je je zolderkamer een stuk klaarder maken. Dit lijkt mij ideaal om er mijn blog/beautykamer van te maken.

furniture_underneath_112753-01_940x470low_installation_116755-01-940x470

Iedereen kent natuurlijk de tuimelramen van VELUX. Je kunt meerdere van deze ramen naast elkaar installeren. Zo komt er echt heel veel licht binnen. Daarenboven is er nog steeds plaats voor een kast onder deze ramen. Hierdoor win je aan licht, maar verlies je niet aan ruimte. Dat lijkt mij heel erg handig. Hierdoor kun je van je zolder een volwaardige extra leefruimte maken.

Nu zoals ik al zei, is voor mij hoe meer licht hoe beter. Ik was even op hun site aan het browsen en ik vond een systeem die ik nog niet kende.

more-daylight extend-your-view

Dit zijn hun zogenaamde daglichtsystemen. Dit is vergelijkbaar met hun tuimelramen, maar er wordt ook een raam in de muur gestoken. Hierdoor heb je een raam over de volle lengte van je muur+dak. Je verliest wel wat ruimte om kasten te plaatsen, maar er komt heel wat meer licht binnen. Ik vind het er heel mooi uitzien. Ook van dit systeem kun je er meerdere naast elkaar installeren.

Natuurlijk is de prijs voor zo’n systeem afhankelijk van wat je juist wil en in welk breedte en zo. Ik heb eens een test gedaan, want op de site kun je makkelijk een prijsinschatting maken. Dat vind ik heel handig, want zo weet ik al hoeveel ik moet gaan sparen voor dit systeem. Want bovenop een lening, gaan wij ook rekening moeten gaan houden met deze kosten.

Dak en systeem: Hellend dak met daglichtsysteem

Type: Combi Gevel

Combinatie: Duo

Afwerking dakraam: vochtbestendig, wit afgelakt

Grootte: 118cm(h) x 78cm(b)

Hiervoor mag je toch reeds 5000 euro aan de kant leggen. Dat is niet heel goedkoop, maar ik vind het het wel waard. Vooral omdat je geen plaats verlies en dat je je zolderkamer een stuk klaarder kan maken. Voor meer informatie over de verschillende systemen kun je bij VELUX terecht.

Wat is jullie oplossing om meer licht in huis te creëren?

6 gedachten over “Licht in huis is zo belangrijk”

  1. Velux is inderdaad heel handig om licht te creëren of het donker te maken! Ik houd zelf ook van veel licht in huis dus als ik later op mijzelf ga wonen ga ik uitkijken naar een huis met veel ramen en lichte tinten! 🙂

  2. Gelukkig hebben wij veel licht in huis. Maar we zitten in een huurhuis dus als het te donker zou zijn dan was het pech voor ons (lampjes aan ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge