Balmain Extatic Eau de Parfum

Hoi hoi,

DSCF7777

Op de persdagen van ICI Paris XL kreeg ik een staaltje van de nieuwe Extatic geur van Balmain. Deze geur kende ik nog niet en ik vond weinig reviews over deze geur. Daarom besloot ik ook mijn eigen mening even neer te pennen. Deze geur is gelanceer in januari 2014. De geur is luxueus, maar toch edgy. Het is de metafoor voor de Balmain vrouw: lichtvoetig, maar toch uitzonderlijk zelfverzekerd. De geur is gecreëerd door Emilie Copperman. De geur is een bloemige oriëntaalse geur.

DSCF7780

An eau de parfum worthy of the woman Balmain, Extatic is a femine and sparkling fragrance full of daring and sensuality. Extatic opens with a twinkling floral fruity note, very glamorous leaving an extremely addictive and edible woody-leathered trail.

Topnoten: Peer, roos en osmanthus

Hartnoten: Iris en Sharry baby Orchidee

Basisnoten:Amyris, cashmere hout en leder

nd.22817

De fles ziet er lekker stoer uit. Het rietje is mooi zwart en de dop heeft een leuk zwart accent. De vrouwelijkheid wordt er terug ingebracht met het gebruik van gouden kleuren. Ik vind het een stoere, maar toch elegante flacon. De fles zou prachtig staan tussen mijn andere flesjes

DSCF7784

ALCOHOL DENAT, (SD ALCOHOL 39-C), PARFUM, AQUA, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, BENZYL SALICYLATE, BENZOPHENONE-3, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ETHYLHEXYL ALICYLATE, ALPHA_ISOMETHYL IONONE, LIMONENE, BHT, CITRONELLOL, CITRAL, GERANIOL, DISODIUM EDTA, CL19140, CL14700, CL 60730

Ik kreeg een staaltje van 2ml. Omdat er veel parfum in in zit, zit er niet zoveel alcohol in. Er zit namelijk 78% alcohol in. In een eau de parfume zit er 10 tot 20% geur.

VISUEL PACKSHOT EXTATIC EDT ok

Maar wat vind ik nu eigenlijk van de geur? Wanneer ik de geur aanbreng, komt een rozige geur mij tegemoet. Zoals jullie weten zijn rozen niet mijn favoriete noten. Daarom moest ik eerst even wennen, maar doordat ze gemengd is met andere noten kan ik ze wel appreciëren. Daarna wordt de geur warmer. Ik hou van warme geuren en deze  geur bevalt mij wel. Als je geen probleem heb met rozen en je bent op zoek naar een stoere geur, dan is dit wel geschikte geur voor jou. Zelf heb ik andere geuren die ik leuker vind.

Deze geur is te koop bij ICI Paris XL. Daar is ze exclusief te koop denk ik zelf. De geur is verkrijgbaar in drie formaten:

40 ml – 42,00 euro

60 ml – 60,00 euro

90 ml – 90,00 euro.

Voor een luxegeur vind ik deze nog vrij betaalbaar. Grappig is ook dat de geur niet goedkoper wordt van het middenformaat naar het grote formaat.

Houden jullie van rozen in jullie geuren?

6 gedachten over “Balmain Extatic Eau de Parfum”

  1. Sinds Anaconda moet ik elke keer dat ik Balmain hoor of lees aan Nicki Minaj denken die ‘Balmaaaaaaaaaaaaaaaaain’ rapt 😉 Anyway, deze geur lijkt me wel interessant, je hebt me benieuwd gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge