Le Couvent Des Minimes Eau des Mâtines Eau de Cologne en handcrème (sinaasappel en basilicum)

Hoi hoi,

DSCF8010

Tijdens de PR dagen kreeg ik enkele producten van Le Couvent Des Minimes om te testen. Beide producten komen uit de Eau Des Matines lijn. Ik kreeg zowel de handcrème als de eau de cologne. De lijn bevat ook nog een douchelotion, een zeepje en een bodylotion. De geur van deze lijn is een combinatie van sinaasappel, Basilicum en Cederhout. Le Couvent Des Minimes licht in Mane in de (Franse) Alpen. Het is een historische plek. Sinds 1832 worden er huidverzorgingsproducten gemaakt, gebaseerd op de liefde voor platen en natuurlijk ingrediënten.

De geur van Sinaasappel, Basilicum en Cederhout is gebasseerd op een gevoel:

“Bij het ochtendgloren ontwaakte het Klooster wanneer de Metten ging luiden, die het begin van de de dag aankondigden. Terwijl de zon opging, zorgen de Franciscanessen-Missionarissen van Maria voor hun planten, omringd door verfrissend ochtenddauw. De warmen zonnestralen beloofden Mane een mooie en vredige dag. Eau des Mâtines is een eerbetoon aan dit speciale moment van de dag, waar de natuur weer tot leven komt en pronkt met al haar rijkdom.”

Eau Des Mâtines Hydraterende handcrème

DSCF8012 DSCF8013

De handcrème komt in een metaal-achtige tube. Als ik echter naar de opening kijk, vermoed ik dat we toch te maken hebben met een plastiek verpakking. De dop zelf is van een een mat, metallic plastiek. Het etiket laat het geheel er  oud-apotherachtig uitzien. Dat vind ik zelf een heel mooi effect. Sommige handcrèmes zijn in meerdere formaten beschikbaar. Dit is een mini. De mini bevat 25 ml en is een jaartje houdbaar. Ook deze verdwijnt vanaf nu in mijn handtas :).

De crème is heerlijk lopend. Hierdoor kun je ze makkelijk uitsmeren ent trekt ze snel in je handen. De handcrème is heerlijk voedend, maar als je last hebt van een extreem droge huid, lijkt ze me toch niet voedend genoeg. Daarenboven vind ik de geur van deze handcrème heerlijk. Het is een speciale geur omdat het zoete en frisse van de sinaasappel afgezwakt wordt door het kruidige van de Basilicum.

AQUA, ISONONYL ISONONANOATE, COCO, CAPRYLATE/CAPRATE, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, CITRUS LIMON (LEMON) PEEL OIL, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) OIL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, OCIMUM BASILICUM (BASIL) OIL, JUNIPERUS MEXICANA OIL, CETUL ALCOHOL, CETEARETH-33, POLYSORBATE 60, CERA ALBA:BEESWAS, XANTHAN GUM, SORBITAN ISOSTEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, CORN STARCH MODIFIED, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CHLORPHENESIN, PARFUM, TOCOPHEROL, LIMONENE, LINALOOL, CITRAL, COUMARIN

Oh, ik vind het super om te zien dat parfum zo laag in de lijst staat. Verder zie ik veel fruit oliën en bijenwas. Ook zit er wat alcohol in de crème, maar het zijn voornamelijk goede alcoholen. De sinaasappel en citroen zorgen voor een verfrissend effect van de handcrème, terwijl de basilicum en het cederhout de huid stimuleren. Verder ziet er ook Karité-olie in de handcrème, wat de handen herstelt en beschermt.

Deze handcrème is van Le Couvent Des Minimes. Le Couvent Des Minimes is exclusief te koop bij de ICI Paris XL. Voor dit kleine tubetje handcrème betaal je 6 euro. Ik vind dat niet heel goedkoop en niet heel duur. Daarenboven vind ik het product de prijs wel waard.

Eau Des Mâtines Eau De Cologne

DSCF8015 DSCF8018

Deze eau de cologne heeft dezelfde geur als de handcrème. Ik vind het zelf een heerlijk eenvoudige geur. Het is een eau de cologne, dus deze blijft niet heel lang hangen. Na een uurtje of vier moet ik toch even bijspuiten. Dat vind ik niet zo erg, want ik verwacht dit ook. Het is een mooie hoeveelheid. Het enige nadeeltje vind ik de glazen flacon. Hierdoor voelt de geur heel luxueus aan, maar is het ook moeilijker deze mee te nemen in je handtas. Ook hier krijg je weer het mooie effect door het etiket op de glazen fles. De fles is vrij zwaar, waardoor ze stevig aanvoelt. Je kunt ook kiezen bij deze fles. De fles komt met een gewone dop, maar er wordt een spraydop bijgegeven. Zelf vind ik dit handiger, dus ik heb de doppen gewisseld, maar je kunt dus kiezen.

De Eau de Cologne is verkrijgbaar in twee formaten. Voor dit formaat van 100 ml betaal je 26.50 euro. Als je opteert voor de 250ml versie moet je 37 euro neerleggen.

Zijn jullie al bekend met Le Couvent Des Minimes?

0 gedachten over “Le Couvent Des Minimes Eau des Mâtines Eau de Cologne en handcrème (sinaasappel en basilicum)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge