Catrice Absolute Matt Palette

Hoi hoi,

DSCF7347

Laatst was er een actie in het Kruidvat waar ik van moest profiteren! Ik kocht enkele Catrice lippenstiften en een een nagellakje. Er was een actie waar twee Catrice producten samen 5 euro waren. Dit palette kreeg ik er dus bijna gratis bij en ik besloot deze ook in mijn mandje te droppen. Dit palette bevat enkel neutralen én matte oogschaduwkleuren. Hier was ik alvast heel benieuwd naar, want budgetmerken slagen er meestal niet in om matte kleuren kwalitatief goed te maken. Slaagt Catrice hier wel in?

DSCF7350

Catrice:

Dit palette ‘Eyes Wide Matt’ bevat zes langhoudende, matte oogschaduwkleuren die bij iedereen en bij elke gelegenheid passen. Ze hebben een zijdezachte en gladde textuur in een verscheidenheid van kleuren van licht naar donker.

Ik merk dat ik de laatste tijd meer en meer naar neutrale kleuren trekken. Het lijkt of ik mijn look wat rustiger wil met juist één pop of color. Dat geeft meestal wel een leuk effect en dat is niet over de top. Dit palette zou daar een ideale aanvulling voor zijn.

SHADE I / II
ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, MICA, TALC, NYLON-12, OCTYLDODECANOL, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, DIMETHICONE, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, CHAMOMILA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER OIL, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, MAY CONTAIN: CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES).

SHADE III / IV / VI

TALC, MICA, MAGNESIUM STEARATE, DIMETHICONE, CAPRYLIC /CAPRIC TRIGLYCERIDE, ALUMINA, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, SILICA, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). 

SHADE V
ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, MICA, TALC, NYLON-12, OCTYLDODECANOL, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE,DIMETHICONE, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, CHAMOMILA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER OIL, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, ALUMINA, SILICA, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Er zit aloë in de eerste twee kleuren en het laatste kleurtje! Wauw, dat had ik niet verwacht. Wel zit er in elke kleur talk, mica, siliconen en minerale olie. Tja, je gebruikt maar een klein beetje per keer.

DSCF7353

De kleurtje variëren van licht naar donker. Alle kleuren liggen bij het neutraal palette.

Kleur 1: Wit

Kleur 2: Lichtroze

Kleur 3: Taupe

Kleur 4: Middenbruin

Kleur 5: Donkerbruin

Kleur 6: Grijs-bruin

Deze kleuren trekken mij echt aan.

DSCF7357

Op naar de swatches! De kleuren zijn goed gepigmenteerd. Zelf de lichte kleuren zijn goed waar te nemen in de swatches. Ook lijken ze totaal niet korrellig in de pan, behalve de vierde kleur. Daar komt toch wat poeder van af. Gelukkig vertaalt zich dit niet in een fall-out. De kleuren komen heel mooi uit op het oog en blenden mooi in elkaar. ’s Avonds zit mijn look (bovenop een primer) er nog steeds mooi op.

DSCF7481DSCF7482

In deze ooglook gebruikte ik de witte kleur over het volledige ooglid. Daarna nam ik de roze kleur en deze zette ik op mijn volledige bewegende ooglid. Vanaf de helft naar buiten toe bracht ik de eerste bruine kleur aan. De middenbruine kleur bracht ik aan onder mijn oog en de donkerbruine kleur zit in het buitenste derde van het oog. Tot slot nam ik de grijsbruine kleur en deze blende ik in de crease. Daarna maakte ik dat alles mooi in elkaar geblend was. Dit creëerde de ideale look voor valentijn! Mijn vriend van deze heel mooi. Perfect om te gaan eten met je date. Ik ben dol op dit palette en ik ben heel blij dat ik het aan mijn stash heb toegevoegd.

Dit palette is van Catrice en bevat enkel matte kleuren. Catrice is te koop bij het Kruidvat. Voor dit palette betaal je ongeveer 5 euro.

Wat vinden jullie van een palette met alleen matte kleuren.

0 gedachten over “Catrice Absolute Matt Palette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge