Een handige deo carry-on – Rexona Shower Fresh Lon Lasting Protection Compressed deo

Hoi hoi,

IMG_1356

 

Vorig jaar lanceerde Unilever België de nieuwe ‘Compressed’ deodoranten. Ik had hier al van gehoord, maar ik had hier jammer genoeg nog geen ervaring mee. Ze hebben dit kleinere formaat gelanceerd voor al hun deodorantmerken. Hoewel deze formaten kleiner zijn, gaan ze even lang mee. In de compressed deo’s zitten echter 50% minder drijfgas en door de kleinere verpakking worden daarenboven 20% minder aluminium gebruikt. Daardoor is de verlaging in CO2 uitstoot ook met 20% gezakt.

Vorige maand had ik het geluk om naar een Unilever event te mogen. Jippie! Hier maakte ik kennis met deze deo’s en ik kreeg er drie mee naar huis om te testen. De eerste die ik uitprobeerde is deze van Rexona. Deze heeft daarenboven ook het motion sense systeem.

Daar werd toen niet veel over verteld, maar ik heb wel opgezocht wat het juist was.  Rexona heeft onderzoek gedaan en ontdekt dat we meer bewegen dan we denken. Daarom hebben ze de motion sense uitgewerkt, waardoor deze deo eigenlijk een anti-transpirant is. In dit product zitten microkristallen, die breken wanneer je beweegt. Daardoor word je 48 uur lang beschermd tegen transpiratievocht- en geur. Hier was ik erg benieuwd naar. Overleeft deze anti-transpirant mijn BBB-les? Dat overleven de meeste producten juist niet! Alle fresh producten hebben deze motion sense technologie. Deze antitranspiranten zijn verkrijgbaar in twee versies: Aloë Vera en Shower Fresh. Ik heb de laatste.

IMG_1358

 

Het flesje bevat 75 ml. Dat is erg handig, want hierdoor mag hij ook mee op het vliegtuig. Daarenboven gaat ze echter even lang mee als de gewone deo’s. We hebben de test op het event gedaan en ze waren effectief op hetzelfde moment leeg.

BUTANE, ISOBUTANE, PROPANE, ALUMINIUM CHLOROHYDRATE,  CYCLOPENTASILOXANE, PPG17 BUTYL  ETHER, PARFUM DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PROPYLENE CARBONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GELATIN CROSSPOLYMER, CELLULOSE GUM, SODIUM BENZOATE, AQUA, HYDRATED SILICA, SODIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, MALTODEXTRIN, HYDROLYSED CORN STARCH, SILICA, BHT, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL ALCOHOL, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CINNAMYL ALCOHOL, CITRAL, CITRONELLOL, COUMARIN, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, LINALOOL

Hmmm, in deze anti-transpirant zit aluminium. Dat zit in nagenoeg alle anti-transpiranten, maar ik weet dat sommigen dit ingrediënt mijden. Dit zou kankerverwekkend kunnen zijn. Je moet voor jezelf beslissen of je deze wilt gebruiken of niet. Zelf kijk er niet zo naar om. Ik gebruik deze wel.

IMG_1360

 

Ik heb deze nu al een goede drie weken in mijn handtas zitten. Hij heeft daar zijn vaste stekje gekregen. ’s Morgens spuit ik er kort mee onder mijn oksels en elke keer als ik beweeg, komt de frisse geur van deze anti-transpirant mij tegemoet. Daarenboven voelen ze ook totaal niet vochtig uit. De grote test was natuurlijk mij BBB- les. Terwijl het zweet op mijn voorhoofd stond, bleeft mijn oksels lekker droog. Ook bleef ik diezelfde frisse geur ruiken gedurende de gehele les.  Zelfs na een nachtje slaap, ruik ik de frisse geur nog steeds. Aan deze deo is er echter één nadeeltje. Trek je kleren aan na het aanbrengen van de deo, of let op bij het spuiten, wat hij laat wel een witte waas achter op de kledij. Zelf vind ik dit niet storend, nu ik dit weet, want ik hou er gewoon rekening mee.

Deze shower fresh anti-transpirant is van Rexona. Deze kun je bij de meeste supermarkten en drogisten terug vinden. De adviesprijs voor deze compressed deo is dezelfde als de normale deo’s. Voor deze anti-transpirant is de prijs 3,59 euro.

Hebben jullie al een compressed deo uitgeprobeerd?

0 gedachten over “Een handige deo carry-on – Rexona Shower Fresh Lon Lasting Protection Compressed deo”

  1. Ik gebruik geen antitranspiraten/antiperspiranten. Ik gebruik een deodorant met een fijne geur. Ik merk dat mijn lichaam reageert op antitranspiraten en antiperspiranten en zo nog harder ruik dan dat ik een gewone “ordinaire” deo zonder deze eigenschappen gebruik. Om mezelf fris te houden gebruik ik ’s middags een nat washandje en was ik me snel even, terug een beetje deo en ik kan er weer tegen. Ik heb nog nooit gehad dat ik (of iemand anders) vond dat ik stonk (behalve na een zeer zware en hete renovatiedag).

  2. Hmm ik gebruik nu ook eentje van Rexona maar niet zo happy mee. Mijn vriend daarentegen gebruikt er ook een van (compressed, voor mannen uiteraard) en heb die eens gebruikt (jaja I know, weird :p). Maar die was echt super! Een volledige dag zo droog en zacht als babybilletjes. Dus tjah, ik moet maar eens de vrouwelijke versie gaan kopen denk ik zo 😀

  3. Ik heb er ook al van gehoord, maar zelfs nog niet uitgeprobeerd. Ik heb mezelf wel voorgenomen om eens een gewone en een compressed deo te kopen om de proef op de som te nemen en te zien of er wel effectief evenveel in zit :p

  4. Ik heb een compressed deodorant van Dove! Ik heb hem al een tijdje, dus is net zo zuinig in gebruik als de oude/grote varianten. Ik vind het ideaal om hem mee te nemen naar de sportschool of in mijn tas op de warme dagen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge