Zuurstof voor je haar – Dove Oxygen Hydration Shampoo

Hoi hoi,IMG_1387

Tijdens het Unilever event ontving een goodiebag waarin deze shampoo zet. Ik kende deze nog niet, dus ik besloot deze zo snel mogelijk uit te proberen.

De Oxygen & Hydration shampoo geeft fijn en futloos haar extra volume. Deze shampoo voor fij haar is ontwikkeld met Oxyfusion technology. Deze formule op basis van zuurstofhoudende, hydraterende ingrediënten herstelt het vochttekort snel over de gehele lengte en brengt fijn haar weer tot leven. Je haar voelt schoon en gehydrateerd aan.

Nu heb ik zelf geen fijn haar, maar ik ben wel benieuwd wat deze voor mijn haar gaat doen.

Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin, Fragrance (Parfum), Dimethiconol, Glycol Distearate, Carbomer, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin, Gluconolactone, PEG-45M, Benzophenone-4, Adipic Acid, Trehalose, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, PPG-9, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide, (CI 77891).

Tja, er zit wel sodium laureth sulfate in het product. Hierdoor wordt het water zachter en wordt het haar gereinigd. Jammer genoeg zal het voor sommigen wat huidirritatie veroorzaken. Zelf heb ik daar geen last van, maar dat is wel iets om rekening mee te houden. Ook zit er vrij veel parfum in de shampoo, maar gelukkig zit er meer glycerine in het product. Glycerine absorbeert vocht uit de lucht en zal daardoor de hydratatie in het haar brengen. Cocamidopropyl betaine wordt gemaakt uit kokosolie en zal het haar extra gaan reinigen.

IMG_1390

Ik heb deze shampoo nu een paar keer gebruikt. Tijdens het wassen voelt mij haar niet zo zacht als anders, maar dat is omdat er weinig siliconen in zitten. Dat is toch maar een vals gevoel. Ik was vooral benieuw over hoe het erna zou voelen. Na het drogen voelt mij haar lekker zacht en ziet het er gezond uit. Ook lijkt het iets minder te hangen dan anders en aan de bovenkant ziet er meer volume. De shampoo komt in een tube van 250 ml en is een jaar houdbaar. Ik vind het een superhandig systeem dat het in een tube zit. Daardoor bewaar je deze altijd op de kop en valt de shampoo naar beneden. Je kunt er makkelijk de laatste restjes uitknijpen. Ik vind het een super handige shampoo en ga deze nog gebruiken.

Deze shampoo is van Dove. Dit kun je bij deze meeste drogisten en supermarkten vinden. Voor deze Dove Shampoo betaal je ongeveer 6 euro.

Hadden jullie al van deze shampoo gehoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge