Ahava Dead See Water Mineral Bodylotion

Hoi hoi,

In de winter vind ik het belangrijk om mijn huid goed te verzorgen. Daarom maak ik erg vaak gebruik van een bodylotion. Vandaag was het weer tijd om een nieuwe uit te kiezen en ik besloot deze bodylotion van het merk Ahava uit te proberen. Ik kende dit merk niet, maar ik ontving het in één van mijn Birchboxes.

Ahava

Ahava bestaat sinds 1988. Het labaratorium ontdekte het regenererend voordeel van het dode zee zout op onze huid. De blauw groene wateren van die regio zijn magisch voor het herbevochtigen van de huid. Ze gebruiken klinische en wetenschappelijke studies om het voordeel van de minerale uit de dode zee te begrijpen en er effectieve formule uit te destilleren.

Ahava Deadsea Water Mineral Bodylotion

Ahava Bodylotion 1

De formule van deze bodylotion is zacht en ultra-hydraterend voor de huid. Deze bodylotion bestaat uit een minerale basis en water uit de dode zee. Deze hebben een anti-oxiderende werking op de huid. Daarenboven zorgt aloë vera voor een intense hydratatie. De bodylotion heeft een delicate geur van groene pruim en bloemen. De bodylotion moet snel intrekken, maar is daarbij ook erg voedend en maakt de huid glad. De bodylotion zou ideaal zijn voor de gevoelige huid.

Verpakking en ingrediënten

Verpakking

Zelf ontving een minitje in een tube van 40 ml. Het plastiek van de tube voelt mat aan. Allé ja, ik weet niet hoe ik het moed omschrijven, maar hij is niet glad. De full-size zit in een handige pompflacon.  De pompflacon bevat 250 ml bodylotion.

IngrediëntenAhava Bodylotion 2

Aqua (Mineral Spring Water), Ceteareth-30 & Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Palmitate, Cetyl Alcohol, Glycerin, Sodium Cetearyl Sulfate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propanediol (Corn derived Glycol), Caprylyl Glycol & Chlorphenesin & Phenoxyethanol, Maris Sal (Dead Sea Water), Dimethicone, Parfum (Fragrance), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Flower Water, Alpha- Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Isoeugenol, Linalool

Deze bodylotion bevat siliconen wat de huid glad doet aanvoelen, maar niet echt verzorgt. Gelukkig zit er veel meer glycerine in, die de huid wel zal verzorgen. Het parfum zit ook niet heel hoog in de lijst, waardoor het minder irriterend zal werken dan veel andere bodylotions.

Mijn ervaringen

Ik heb deze tube nu al een tijdje in mijn handtas zitten. Daar heeft hij een vast stekje gekregen en ik gebruik hem erg graag als een soort van handcrème. De geur van deze bodylotion is heerlijk. Het is een lichte, maar zoete geur. Daarnaast trekt het product super snel in en voelt het niet kleverig aan. Dat is een pluspunt voor een bodylotion. Hierdoor kan ik deze ook net voor het aankleden gebruiken. Na gebruik voelt mijn huid zacht en glad aan. Daarenboven ziet het er gehydrateerd uit. Ik ben tevreden.

Waar is Ahava te koop en hoeveel kost deze bodylotion?

Ahava is een merk die ik heb leren kennen door de Birchbox. Bijgevolg zou ik deze producten dan ook op hun webshop kopen. Voor een full-size flacon betaal je 28 euro. Dat is niet goedkoop en ik denk niet dat ik deze opnieuw zou kopen. Voor deze prijs verwacht ik zelf een wonderproduct.

Zijn jullie al bekend met het merk Ahava?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge