Indemne Gimme Soothing olie

Hoi hoi,

Bij Birchbox vond ik een mini van de Indemne Gimme Soothing olie. Ik kende het merk nog niet, maar ik was er wel erg nieuwsgierig naar. Ik ontdekte echter dat Indemne een merk is die gebruik maakt van essentiele oliën. De producten zijn natuurlijk en zonder enige chemische componenten. Deze producten zijn daardoor geschikt voor de gevoelige, geïrriteerde en droge huid.

Indemne Gimme Soothing

Gimme Soothing lotion 1

Deze huidolie is speciale gecreëerd voor de tere en gevoelige huid en dan in het bijzonder voor kinderen. Deze lotion moet de huid hydrateren en voeden op hetzelfde moment. Dit is door zijn volledig natuurlijke en zachte samenstelling. Het bevat plantaardige en essentiële oliën.

Verpakking en ingrediënten

Verpakking

De full-size lotion komt in een elegante sprayflacon. Het doet mij wat denken aan de apothekerverpakkingen van vroeger. Dat vind ik zelf een erg mooie look voor verpakkingen. In deze flacon zit 50 ml en deze is een jaartje houdbaar.

Ingrediënten

Caprylic/Capric Triglyceride, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Kernel Oil, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Olive Oil Decyl Esters, Dicaprylyl Ether, Lauryl Alcohol,Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Juniperus Oxycedrus Wood Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Squalene, Tocopherol, Parfum, Geraniol, Limonene, Linalool.

Hoewel dit product vol essentiële oliën zit, zit er ook parfum in dit product. Deze staat echter bijna helemaal onderaan. Daarom denk ik dat het grootste deel van de geur effectief afkomstig is van de essentiële oliën. Daarnaast zie ik ook cannabis olie. Nee, je gaat er niet high van worden. Cannabis heeft ook goede huideigenschappen.

Mijn ervaringen met Indemne

Gimme Soothing lotion 2

De geur van deze olie is zeer citrussig. Ik vind dat alvast een lekkere geur den deze stoort mij niet. Het is in ieder geval om mee rekening te houden.

De olie zelf is droog van aard. Daardoor smeert hij snel in, maar is hij in een wup verdwenen in de huid. Nadien blijft het echter wel nog een beetje plakken, maar dat stoort niet.  Nadien voelt mijn huid zacht aan en ziet hij er gevoed uit. Ik ben erg tevreden over deze olie.

Ik heb deze zelf gebruikt op mijn handen en armen, maar je kunt hem echter ook op je gelaat gebruiken. Mijn gelaat heeft dit echter niet nodig, en daarom ga ik dit daar niet te gebruiken. De olie is daar te voedend voor mij.

Waar is indemne te koop en hoeveel kost deze olie?

Indemne vond ik zelf in één van mijn Birchboxes en is ook op hun webshop te koop. Voor deze Gimme Soothing lotion kost er 23.30 euro.

Zouden jullie deze huidolie gebruiken?

2 gedachten over “Indemne Gimme Soothing olie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge