Spending ban? Niet echt, maar iets moet gebeuren

Hoi hoi,

Probleem

Ik heb hier lang over nagedacht, maar ik heb een probleem. Iets dat mij al een tijdje stoort. Zelf heb ik veel beautyproducten. Zo veel dat ik soms niet goed meer weet wat ik nog wel of niet heb en ik heb nog een overvolle te testen kast.

Spending Ban

IMG_4913

Daarom heb ik beslist om het over een andere boeg te gooien. Ik wil niet echt spreken over een spending ban, want ik wil mezelf niet verbieden nog spullen te kopen of onder een bepaald bedrag te blijven, maar ik wil wel een actie ondernemen.

Aankondiging

IMG_4589

Ik vind het niet juist dat mijn kasten zo uitpuilen. Daarom wil ik dingen opmaken. Dit had ik al aangekondigd tijdens het opgemaakt filmpje in januari, maar ik wil het ook concreet op papier zetten.

Eerste voornemen

Een eerste voornemen is dat ik niets (beauty- en verzorgingsproducten) koop dat ik al in overvloed heb. Hoe zie ik dit concreet? Ik mag een bepaald type product niet kopen, tenzij ik er ook eentje opmaak van dit type.

Tweede voornemen

Ik wil ook proberen om elke maand 7 à 8 producten op te maken. Dan heb ik het over ‘speciale’ dingen. Geen producten die ik elke maand opmaak, zoals wattenschijfjes of bruisballen. Deze ga ik wel nog steeds vernoemen in het opgemaakt filmpje, maar ze maken geen deel uit van die 7 of 8 voorwerpen.

Derde voornemen

Afbeeldingsresultaat voor spending ban someecards

Wil dit dan zeggen dat ik elke maand 7 à 8 nieuwe producten mag aankopen? Nee, liever niet. Ik wil ook graag mij stash verkleinen, dat deze opnieuw in de kast kunnen. Daarom zou ik mezelf graag een maximum van drie stellen. Ook hierbij vormen maandelijkse producten, zoals wattenschijfjes, maar ook producten die ik ontvang van een bedrijf of persbureau een uitzondering.

Challenge

Deze ‘spending ban’ zal een hele uitdaging worden voor mij. Ik wil deze uitdagen zeker tot eind december 2016 volhouden. Opdat jullie mijn challenge zouden kunnen volgen, ga ik een extra pagina aan deze blog toevoegen. Deze krijgt de naam ‘spending ban’ challenge.

Zouden jullie het zien zitten om mee te doen aan deze spending ban?

Laat het mij dan even weten via mail en stuur mij een mailtje waarbij ik jullie challenge kan opvolgen! Succes!

Hebben jullie nog tips voor deze challenge?

2 gedachten over “Spending ban? Niet echt, maar iets moet gebeuren”

  1. Ik wil zelf ook veel opmaken en niet te veel kopen. dus ik ga met veel belangstelling jou volgen! Daar raak ik dan meer gemotiveerd van. Maar moeilijk kan het best worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge