Bourjois Poudre de Riz de Java

Hoi hoi, Een compact poeder kan soms nogal mat uitvallen en voor een feestje of een sombere dag vind ik dit soms te subtiel. Tijdens de persdagen maakte ik kennis met de Poudre de Riz de Java van Bourjois. Dit is een gezichtspoeder die een miniscule glitter bevat. Dit leek mij perfect voor die sombere dagen.

Bourjois Poudre de Riz

Bourjois Poudre de Riz de Java 1

Deze poudre de riz belooft een fluwelen afwerking. Hierdoor krijg je een gezonde gloed en babyhuid. De kleur van dit poeder is universeel en zou alle huidtinten moeten verlichten. Deze kan gebruikt worden om het gezicht en de schouders, hals en décolleté te versieren.

Dit poeder is een limited edition geweest voor de kerst en is een echt verzamelstuk voor de verzamelaar.

VerpakkingBourjois Poudre de Riz de Java 2

De verpakking heeft een old-school look gekregen. Hierdoor is het een prachtig verzamelstuk voor de verzamelaar. Het komt in het typische ronde doosje en deze bevat 3.5 gram. Eenmaal geopend is het poeder een jaartje houdbaar. Dit poeder is een losse poeder, waardoor er met een sifter gewerkt wordt.IMG_5112

Deze sifter kan afgesloten worden met een soort draaischerm. Dat werkt wel, maar niet zo goed als ik initieel hoopt. Gelukkig werkt het wel, want anders zou dit product niet zo handig werken.IMG_5114

Mijn ervaringIMG_5118

Dit poeder is heel erg licht en zacht, dus je moet even opletten bij het afkloppen van je kwast. Als je dit te hard doet, zal er niets meer overblijven op je kwast.

Ik doe dit als volgt op mijn kwast. Zelf haal ik wat uit het potje en daarna swirl ik de kwast even rond in het dekseltje. Zo zal het overtollige product er alvast afvallen. Daarna doe ik het op mijn gezicht.

Op de swatch kun je het product heel moeilijk zien zitten. Dit klopt wel, want de kleur versmelt volledig met mijn huid. Het pluspunt van deze poeder is echter de glitter. Die zie je niet terug op de foto, maar ze is zeker aanwezig. Hierdoor licht je heel je huid op, maar zonder op een kerstboom te lijken. Wanneer ik dit product gebruik, heb ik niet echt een highlighter nodig. Dit poeder doet genoeg. Het product blijft ook vrij lang zitten, maar toch moet er na een dagje even bijgepoederd worden. Ik ben tevreden over deze poeder.

Waar is Bourjois te koop en hoeveel kost deze poudre de riz?

Bourjois kun je onder andere kopen bij Di. Het is een drogistenmerk, maar eerder aan de hogere kant qua prijs voor een drogistenmerken. Voor dit rijstpoeder betaal je ongeveer 13 euro.

Hebben jullie al ervaring met rijstpoeder?

2 gedachten over “Bourjois Poudre de Riz de Java”

    1. Er wordt beweerd van wel, maar ik denk als je een echt donkere huidskleur hebt, dat je moet opletten voor een witte waas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge