Disney Favorites: Dumbo – Baby Mine

Hoi hoi, Vandaag koos ik een liedje uit de film Dumbo. Herinneren jullie je deze goeie ouwe nog. Ik denk dat iedereen deze film ooit wel zag. Maar kennen jullie de liedjes nog uit deze film? Vandaag koos ik er eentje voor jullie uit.

De film

Dumbo kwam uit in 1941. Hij is al oud, maar ik weet zeker dat bijna iedereen deze film ooit zag. De film is gebaseerd op een boek van Aberson en Perl. Een boekje dat trouwens maar acht pagina’s had, met nog minder tekst. De film was een budgetfilm voor Disney, maar hij groeide uit tot een van zijn hoogtepunten. Dumbo heeft Disney voor een groot stuk van het faillisement behoed.

Dumbo is één van de kinderen die als jong dier naar hun ouders gebracht worden door de ooievaars. Alle dieren maken deel uit van het circus. Dumbo blijkt grote oren te hebben, waardoor hij het mikpunt van spot werd. Hij krijgt de spotnaam Dumbo, wat een samentrekking is van Dum en Jumbo. Och arme het beestje. De mama van Dumbo verdedigd hem, waardoor ze opgesloten wordt.

Het lied

Ik koos voor het liedje Baby Mine uit Dumbo. Hier is de mama al opgesloten, maar Dumbo brengt samen met zijn vriendje Timmie een bezoek aan mama. Ik vind dit liedje zo lief, schattig en emotioneel, dat ik deze met jullie moest delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge