Yves Rocher Nutrition lijn voor droog haar

Hoi hoi, In februari werd ik door Yves Rocher verrast met een heerlijk setje van hun producten. In deze set was de volledig lijn haarproducten uit hun nutrition lijn te vinden. Ik dacht dat ik de shampoo al had, maar ik heb het nagekeken en dat was helemaal niet het geval. Ik vergiste mij met hun glansshampoo. In de lijn zitten zowel een shampoo als een conditioner, maar ook een haarmasker en een haarbalsem.

Yves Rocher Nutrition lijnIMG_6104

De nutritionlijn van Yves Rocher is geschikt voor droog haar. Deze lijn is extra voedend, maar is siliconen vrij. Daarenboven zitten er ook geen parabenen en kleurstoffen in de lijn. Hierdoor mag ze het haar niet verzwaren en moet het lichter en luchtiger aanvoelen.

De lijn gebruikt havermelk om de lijn zo voedend te maken.

De shampoo en conditionerIMG_6109

De meest gebruikte producten van de lijn zijn bij mij de shampoo en de conditioner. Ik heb zelf geen droog haar, maar mijn haar is wel net opnieuw gekleurd. Hierdoor kan mijn haar altijd wat extra voeding gebruiken. Wat ik grappig vind is dat ik op de site zie staan dat hij voor kleurbescherming moet zorgen, maar dat kan ik nergens niet terug vinden op de fles of beschrijving.

Ik las daarnet de fles toen ik deze wou gaan gebruiken, maar ik moest wel even lachen toen ik deze las. Je moet deze voor gebruik even goed schudden. Dat is opdat de ingrediënten zich goed zouden gaan mengen denk ik.

De shampoo zit in een fles van 300 ml. Dat vind ik een lekker ruime hoeveelheid. Alle verpakkingen in deze lijn zijn volledig recycleerbaar. De fles is een mooi doorzichtig groen met een licht glanzende bruine dop.

Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Glycol Stearate, Cocamidopropyl Betaine, PPG-3 Myristyl Ether, Polyacrylate-1 crosspolymer, Avena Sativa Kernal Flour, Sodium Benzoate, Parfum, Glyceryl Oleate, Cocoglucoside, Polyquaternium-10, Panthenol, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Polyquaternium-7, Amyl Cinnamal, Salicylic Acid, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Cinnamyl Alcohol, Phenoxyethanol, Isoeugenol, Hydroxycitronellal, Benzalkonium Chloride

Dit is een lichte shampoo. Jammer genoeg zit er wel SLS in het product.  Hierdoor kun je hem vrij makkelijk verdelen in je haar. Omdat mijn haar echt net net gekleurd was, verloor ik nog wel wat kleurstof uit mijn haar. Dat heb ik echter met alle shampoos, want dat is volgens mij typisch aan rode haren.

IMG_6111

De shampoo gebruik ik natuurlijk in combinatie met de conditioner.  Zelf probeerde ik volgens mij nog maar één conditioner van Yves Rocher uit. Dat was de conditioner uit hun krullenlijn. Ik was benieuwd wat deze nutrition lijn voor mijn haar ging doen.

De conditioner zit in een tube in tegenstelling tot de shampoo. De conditioner komt ook in een stuk kleiner formaat. Waarschijnlijk is dit omdat je er minder van nodig hebt bij gebruik. In de tube zit 150 ml en deze is een jaartje houdbaar.IMG_6114

Hierboven zie je alvast de ingrediënten.

De conditioner is redelijk wat dikker dan de shampoo. Hierdoor voel ik de nutrition onmiddellijk bij het aanbrengen. De conditioner omringt mijn haarpunten, waardoor deze onmiddellijk super zacht aanvoelen.

Het haarmaskerIMG_6116

Het volgende product van de nutrition lijn is het haarmasker. Deze probeer ik één keer per week te gebruiken. Deze zit in een erg herkenbare pot. Ik weet onmiddellijk dat deze een masker van Yves Rocher bevat.

Het masker zit in een pot van 150 ml en deze is een half jaartje houdbaar.

IMG_6119

Ik heb enorm moeten zoeken naar de ingrediëntenlijst voor jullie. Hij staat er echter wel zeker en vast op. Yves Rocher maakt geen geheim van hun ingrediënten in de nutrition lijn. Je moet gewoon even onder het etiket op het deksel kijken.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Butyrospermum Parkii Butter, Avena Sativa Kernal Flour, Cananga Odorata Flower Oil, Parfum, Cetearyl Glucoside, Sodium Benzoate, Citric Acid, Amyl Cinnamal, Linalool, Salicylic Acid, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Cinnamal Alcohol

He, aan dit masker is ook Sheaboter toegevoegd! Hierdoor zal hij natuurlijk extra voedend zijn :).

IMG_6121

Waar ik conditioner eerder enkel in mijn haarpunten gebruik, breng ik een haarmasker aan op de volledige lengte van mijn haar. Yves Rocher raadt aan om dit masker 2 minuten in te laten werken. He jippie dat is lekker snel.

Bij gebruik merk ik dat dit haarmasker heerlijk dik is. Hoewel hij dik is, verdeelt hij erg makkelijk over mijn haren. Hij trekt ook vlot in.

Het resultaat van de haarroutine met deze drie producten

Ik combineer deze drie producten, waardoor het moeilijk is om het effect van een product specifiek te gaan bespreken. Daarom ga ik het gewoon hebben over het overal effect van deze producten na een weekje gebruik.

Terwijl ik dit schrijf, ben ik mijn haar eens goed aan het bestuderen. Mijn haar voelt heerlijk zacht en gevoed. Dat is echter niet het enige. Het ziet er ook gezond uit en lijkt ook mij te glanzen. Ik ben tevreden over deze producten.

De haarbalsemIMG_6122

Het laatste product uit deze lijn gebruik ik tussendoor. Deze gebruik ik altijd in mijn puntjes. Ik wel alvast een mogelijk misverstand uit de wereld helpen. Dit product zal geen gespleten punten uit de wereld helpen. Hij legt er misschien wel een laagje rond, wat wat extra bescherming zal bieden, MAAR geen enkel product kan gespleten punten repareren.

Het doel van deze balsem is eigenlijk droge puntjes tegen gaan. Je puntjes zien altijd het meeste af vind ik, zeker op warme dagen aan de zee. Dan kan het zo wat stro-ig aanvoelen. Deze balsen moet wat extra voeding geven aan je puntjes.

Door mijn gekleurd haar kan ik daar af en toe ook last van hebben. Als mijn haar droger aanvoelt, dan breng ik deze balsem aan in de puntjes.

De haarbalsem zit in een tubetje van 50 ml. Deze is een jaartje houdbaar.IMG_6125

De ingrediënten van de nutrition haarbalsem vind je hierboven in de foto. Deze bevat glycerine en ik weet dat dit ingrediënt vocht af geeft aan je haar en huid.

Deze brengen een beschermend laagje aan rond mijn haren, waardoor ze zacht aanvoelen. Maar dit effect blijft ook  de hele dag vrij goed voelen.

Waar is deze nutrition haarlijn te koop?

Deze haarproducten zijn allemaal van Yves Rocher. Je kunt ze natuurlijk in de winkel kopen, maar je kunt ook online in hun webshop terecht. Ik kies altijd hetgeen wat mij op dat moment het makkelijkste uitkomt. Vergeet niet dat er bij Yves Rocher heel vaak leuke kortingsacties zijn. Geheimpje: ik koop er bijna niets aan de volle prijs!

4 gedachten over “Yves Rocher Nutrition lijn voor droog haar”

  1. Het lijkt wel heel erg goed! Ik heb een shampoo zonder parabenen en siliconen van Yves Rocher en helaas doet het toch niet zoveel goeds voor mijn dik haar. Het masker ben ik wel benieuwd naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge