Een heerlijk fris bad om af te koelen van de zon – Skin & Co Sicilian Body Gel

Hoi hoi,

IMG_6820Op de persdagen nam ik ook een douchegel mee van het merk Skin & Co. Ik was helemaal niet bekend met dit merk, dus ik was erg benieuwd om dit te gaan proberen.

Skin & Co Roma

Skin & Co is blijkbaar in Italiaans merk. Het is ontstaan in 1911 door het koppel Balestra. Zijn hebben luxe verzorgingsproducten voor de huid en is een nichemerk. Een iets in al die tijd niet veranderd: het is een familiebedrijf en het wordt nu door één van de kleinzonen geleid.

Skin & Co maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten die op de Italiaanse velden gekweekt wordt. Sinds 1948 maken ze gebruik van truffelolie die wonderbaarlijke eigenschappen blijkt te hebben.

Skin & Co Sicilian Body Gel

Deze douchegel reinigt en hydrateert de huid met een licht schuim. De biologische olijven extracten genezen en beschermen de huid op zachte wijze. De Siciliaanse sinaasappel is biologisch en zit tjokvol anti-oxidanten. Deze gaan de veroudering van de huid tegen.

Verpakking en ingrediënten

IMG_6826

Ik heb zelf een staaltje van 60 ml. De full-size bevat 230 ml en de verpakking ziet er nog mooier uit. Het is een witte flacon met een gouden dop. De bedrukking van het etiket doet mij denken aan de iets oudere apothekermerken. Het ziet er prachtig uit!IMG_6828

AQUA, SODIUM COCOAMPHOACETATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM LAUROYL OAT AMINOACIDS, GLYCERIN, CITRUS AURANTIUM DULCIS EXTRACT, OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT, CITRUS AURANTIUM AMARA EXTRACT, LAURYL GLUCOSIDE, PARFUM, POTASSIUM COCOYL RICE AMINO ACIDS, POTASSIUM COCOYL HYDROLYZED SOY PROTEIN, PHENOXYETHANOL, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, GLYCERYL OLEATE, LIMONENE, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE
CARBOXALDEHYDE, ALPHA-METHYL IONONE, HYDROXYCITRONELLAL, DISODIUM EDTA ETHYLHEXYLGLYCERIN

He, deze douchegel bevat helemaal geen SLeS of SLS of ik kijk er over. Hier word ik alvast heel erg blij van. Daarenboven zie ik ook veel extracten en glycerine bovenaan in de lijst staan. Bijgevolg wordt er niet aan ingrediënt dusting gedaan.

Mijn ervaring

De geur van deze douchegel doet mij ergens aan denken, maar ik kan niet plaatsen waar aan. Het is een heerlijke geur. Je ruikt de olijf erg goed, maar door de sinaasappel is deze ook heerlijk fris. Het schuim is erg zacht en blijft even op de huid hangen. Daarenboven is de geur na het douchen nog waar te nemen op de huid.  Ik ben erg tevreden over deze douchegel.

Waar kun je Skin & Co Roma vinden en hoeveel kost deze?

Skin & Co is te koop op de Webshop van Birchbox. Daar kost een full-size 17 euro per fles.

Wat is jullie ervaring met Skin & Co?

Een gedachte over “Een heerlijk fris bad om af te koelen van de zon – Skin & Co Sicilian Body Gel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge