Institut Karite Paris Lily of the Valley Shea Handcrème en Sheaboter

Hoi hoi,

Een hele tijd geleden deed ik mee aan een winactie bij beautyjuf. Daar kon ik een handcrème winnen van Institut Karite. Deze kwam vorige maand binnen in een leuk en vrolijk blikje. Naast de handcrème zat er ook een blikje pure sheaboter in het pakketje.

Institut KariteP1010466

Insitut Karité Paris is een Frans merk die in 2004 ontstaan is. Al hun producten zijn verrijkt met Sheaboter, een natuurlijk ingrediënt, met meerdere voordelen. Ondertussen hebben ze al een eigen winkel in Parijs en hun bestseller is hun ultrarijke handcrème. In 2008 lanceerden ze hun webshop met wereldwijde levering.

Lily of the valley shea hand creamP1010468

Deze handcrème wordt door Institut Karité Paris ook de so chic handcrème genoemd. Deze maakt gebruik van meiklokjes van een bron is van vrolijkheid. Deze handcrème heeft een lichte, tedere en delicate geur van meiklokjes. In de handcrème zit 20% sheaboter die de huid snel binnendringen en niet plakken bij het aanbrengen. Nadien kun je genieten van comfortabele en zachte handen.

100% Shea BoterP1010477

Deze boter bestaat voor 100% uit sheaboter. Er zitten geen additieven, kleurstoffen of parfum in de boter. Hij is geschikt voor de gevoelige huid en beschermt en hersteld ze. Zeker als ze beschadigd zijn door de zon. De sheaboter bevat Vitamine A, Vitamine D, Vitamine E en vitamine F. Een nodige voeding voor de huid.

Verpakking en ingrediëntenP1010470

De handcrème zit in een tube van 30 ml. Eenmaal geopend is deze 9 maanden houdbaar. De handcrème zit in een metalen, groene tube. Hierdoor kun je makkelijk het laatste restje uit de tube knijpen en dat doet mij denken aan de apothekerverpakkingen  van vroeger. Ik vind dit altijd een grote charme van producten.P1010471

Hierboven kun je de ingrediënten zien.P1010479

De sheaboter zit in een blikje van 20 ml. Dit blikje ziet er zo schattig uit omdat het een limited edition is. Het enige ingrediënt in deze boter is natuurlijk de sheaboter. Het blikje zelf ziet er vrij stevig uit en het dekseltje moet je er op draaien. Dat vind ik veel beter dan zo’n blikjes waar je het dekseltje er gewoon op duwt. Dat is vele minder handig voor in de handtas.

Mijn ervaringP1010473

De handcrème is lekker licht, waardoor hij makkelijk uitwrijft en intrekt in de handen. De geur is een typische meiklokjes geur. Zelf vind ik dat zelf iets minder, omdat ik niet van de superbloemige geuren hou.  Gelukkig is de geur niet superzwaar. Na het insmeren heb ik een licht vettig laagje op mijn handen, maar uiteindelijk trekt het wel lekker in. Nadien voelen mijn handen heerlijk zacht.P1010480

De sheaboter vond ik iets moeilijk om te testen voor jullie. Ik heb zelf niet zo’n last van droge plekjes. Ik heb echter wel een grote schaafwonde op mijn knie, die niet meer open is, maar wel wat extra verzorging mag hebben vind ik. Daarom heb ik deze sheaboter op mijn knie aangebracht. Ik was verwonderd om te voelen hoe zacht deze boter in het blikje was. Zelf had ik echt een boter verwacht à la kokosboter. Dat is helemaal niet waar. Daarom kun je makkelijk een kleine hoeveelheid uit het blikje halen om uit te smeren. Deze boter smeert heel erg goed uit en trekt verrassend snel in, dat had ik niet verwacht. Nadien voelde mijn knie heerlijk zacht en de scaafwonder lijkt er net ietsje minder lelijk uit te zien. Hopelijk geneest die nu ook ietsje sneller.

Waar is institut Karité Paris te koop en hoeveel kosten deze producten?

Zoals ik al zei heeft Institut Karité Paris een eigen webshop en kun je daar natuurlijk deze producten vinden.

De handcrème is er te verkrijgen in twee formaten. Voor de 30 ml versie, die ik heb, kost er 7.00 euro. Er is echter ook een 75 ml versie en die kost 19.50 euro. Het LE blikje karitéboter kost 14 euro.

Hebben jullie al ervaring met Institut Karité Paris?

Een gedachte over “Institut Karite Paris Lily of the Valley Shea Handcrème en Sheaboter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge