Zwitsal Zeepvrije Wasgel

Hoi hoi,

IMG_20160529_114945_BURST001_COVERZwitsal, het is een merk die ik niet vaak gebruik. Het wordt dan ook  vooral voor kindjes en babies ontwikkeld en zelf zit ik nog niet in de baby-fase. Gelukkig kunnen wij die producten natuurlijk ook zelf gebruiken en uitproberen. Vandaag probeerde ik hun zeepvrije wasgel. Velen gebruiken deze om hun kwasten te reinigen, en misschien ga ik dat in de toekomst ook doen. Het kan echter zijn dat ik deze op het gastentoiletje zet. Hoe schattig zien deze flacons er uit?

Zwitsal Verpakking en IngrediëntenIMG_20160529_114956_BURST001_COVER

Ook deze wasgel zit in de typische flessen die we kennen van Zwitsal. Het zijn grote en gele pompflacons van 400 ml. Dit lijkt mij heel erg handig als je twee handig nodig hebt om je kindje vast te houden. Eenmaal geopend kun je fles nog een jaartje gebruiken.IMG_20160529_115014_BURST001_COVER

Hierboven kun je ingrediënten zien. Ik ga deze nie tovertypen omdat dat een beetje zinloos is. Ik ben blij om te zien dat er geen SL(e)S in zit. Ik vraag mij af ze hiermee het zeepvrije bedoelen of er nog meer achter dit product zit dat ik niet onmiddellijk weet. Ook zit er extra veel glycerine in het product. Dit zal er voor zorgen dat er extra vocht naar de huid gebracht wordt.

Mijn ervaring IMG_20160529_115035_BURST001_COVER

Deze Zwitsal wasgel heeft een lichte geur die iedereen wel kan verdragen denk ik. Hij is niet overheersend. Zelf moet ik wel toegeven dat ik vind dat ze niet zo fris ruikt als ik zou wensen.

Wanneer je deze wasgel gebruikt, moet je niet verwachten dat deze heel hard gaat schuimen. Dat is ook niet nodig. Wel doet hij heel goed zijn werk. Eén van de dagen dat ik deze gebruikte had ik swatch van eyelinerpen op mijn hand staan. Het was niet mijn bedoeling om deze te verwijderen, maar na het wassen van mijn handen was de swatch volledig verdwenen.

Nadien voelde mijn huid ook niet uitgedroogd aan, maar ik moet eerlijk zijn. Ik heb daar zelf niet zo snel last van.  Nadien voelden mijn handen zacht, maar niet overdreven zacht. Daarvoor zou ik er een handcrème bij moeten nemen.

Waar is Zwitsal te koop en hoeveel kost deze wasgel?

Deze wasgel is te koop bij het Kruidvat. Blijkbaar is deze daar te verkrijgen in 3 formaten. Ergens had ik dat niet verwacht.

  • 500 ml – 4.39 euro
  • 400 ml – 3.69 euro
  • 200 ml – 2.99 euro

Gebruiken jullie soms nog producten van Zwitsal?

2 gedachten over “Zwitsal Zeepvrije Wasgel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge