Sleek Eye & Cheek Palette in Dancing Til Dusk

Hoi hoi,

Tijdens de uitverkoop van Beautymelon kon ik de twee Eye & Cheek palettes van Sleek op de kop tikken. Deze palettes zijn samengesteld uit kleuren en blushes van andere palettes.

Vandaag vertel ik jullie iets meer over het Dancing Til Dusk palette. Als jullie meer willen weten over het meer smoky palette, dan zou ik overmorgen even een kijkje nemen op mijn blog. Dan zal ik een review online zetten van het See You at Midnight palette.

Note: Ik zag net op de site dat deze versies niet meer te verkrijgen zijn. Ze hebben ze vervangen door twee andere kleurencombinaties voor het Eye & Cheek palette.

Sleek Dancing Til Dusk Eye & Cheek Palettep1030100

De eye en cheek palettes zijn bestseller palettes. Zo waren de vier oogschaduwkleuren reeds terug te vinden in het Au Natural i-Divine palette. De blush kleuren zijn als mono’s te verkrijgen en hebben de namen Mirrored Pink en Sahara.

Dit palette is jammer genoeg niet meer te koop, maar je kunt alle producten nog steeds apart vinden. Daarom wou ik dit palette graag nog reviewen voor jullie.

Verpakking en ingrediëntenp1030105

Sleek is zo herkenbaar qua verpakking. Het palette zit in een matzwart doosje met een glanzende bedrukking van het logo. Wat mij opviel aan dit doosje is wel dat er niet echt een ‘sluiting’ op zit. Daarom zou ik het palette in het doosje bewaren, om open vallen te vermijden.

Het palette bevat 4 oogschaduwkleuren en twee blushkleuren. In het doosje zit 9 gram en het palette is twee jaar houdbaar.

p1030109Mica, Talc, Magnesium Stearate, Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Palmitate, Plybutene, Dimethicone, Methylparaben, Propylparaben

  • Mica is een groep mineralen die kristalliseren in dunne, elastische bladeren en ze kunnen makkelijk gescheiden worden. Het wordt gebruikt om poeders kleur te geven en een glow te geven aan make-up. Mica kan irritatie veroorzaken bij inademen.
  • Talc is een soort krijt. Het wordt gebruikt om kleur vast te houden in je poeders. Ook deze kan irritatie veroorzaken bij het inademen.
  • Magnesium stearate is een kleur ingrediënt. Het wordt sinds 1980 als safe aanvaard, maar dit wordt opnieuw onderzocht.
  • Paraffinum liquidum: minerale olie. Dit zorgt voor een beschermend laagje op de huid, maar kan deze tegelijkertijd ook afsluiten.
  • Dimethicone: een siliconen olie
  • Methyl- en Propylparaben: De naam zegt het zelf –  het zijn parabenen. Parabenen worden gebruikt om de houdbaarheid te verlegen van je cosmetische producten, maar zijn de laatste jaren ook in opspraak geraakt. Ze kunnen irriterend werken voor de huid en zijn in grotere hoeveelheid kankerverwekkend. Nu in deze poeders zal de hoeveelheid wel meevallen, denk ik.

Mijn ervaring p1020151

Deze swatches lieten mij al bijna achterover vallen. De poeders zijn zacht, goed gepigmenteerd en bijna niet korrelig. Zelf ga ik waarschijnlijk de Sahara blush niet erg vaak gebruiken, maar met de andere poeders kan ik nagenoeg een volledige look maken. Hieronder heb ik er een look mee gemaakt.p1020153

De vier oogschaduwkleuren zijn in de ooglook verwerkt. Ze zijn goed gepigmenteerd en ik had bijna geen last van fall out. Daarenboven kon ik de kleuren mooi in elkaar blenden. Dit gaf mij een lichte, smoky look als resultaat.

Op mijn wangen heb ik de Mirrored Pink blush aangebracht. Hierbij moet je wel met lichte hand werken. De poeder is zo gepigmenteerd, dan je anders een clownseffect kunt krijgen. Gelukkig blend het poeder ook mooi uit. Ik ben heel blij met deze look.p1020154

Dit palette was echt een topaankoop. Zeker om mee te nemen op reis. Ik heb bijna niets meer nodig voor een extra look. Het is in mijn ogen een toppertje.

Waar is Sleek te koop en hoeveel kosten deze Eye & Cheek Palettes?

Sleek is in België te koop bij Di. Je kunt natuurlijk ook online terecht voor deze palettes. Elk Eye & Cheek palette kost 12.49 euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge