Sleek Eye & Cheek palette in See You at Midnight

Hoi Hoi,

Twee dagen geleden kon je een review lezen van mijn eerste Eye & Cheek palette van Sleek. Ik heb er echter nog eentje, namelijk See You at Midnight. Vandaag wil ik jullie daar iets meer over vertellen.

Sleek See You at Midnightp1030136

Het See You at Midnight palette is een samenraapsel van het Vintage Romance i-Divine palette en ‘donker’ roze blushes, namelijk Antique en Pomegranate.

Verpakking en ingrediëntenp10301412

Tja, aan de verpakking moet ik niet veel worden meer vul maken zeker? Het is identiek dezelfde verpakking als het andere Eye & Cheek palette. Het bevat 9 gram en deze is twee jaartjes houdbaar. p10301442

Mica, Talc, Magnesium Stearate, Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Dimethicone, Methylparaben, Propylparaben

  • Mica is een groep mineralen die kristalliseren in dunne, elastische bladeren en ze kunnen makkelijk gescheiden worden. Het wordt gebruikt om poeders kleur te geven en een glow te geven aan make-up. Mica kan irritatie veroorzaken bij inademen.
  • Talc is een soort krijt. Het wordt gebruikt om kleur vast te houden in je poeders. Ook deze kan irritatie veroorzaken bij het inademen.
  • Magnesium stearate is een kleur ingrediënt. Het wordt sinds 1980 als safe aanvaard, maar dit wordt opnieuw onderzocht.
  • Paraffinum liquidum: minerale olie. Dit zorgt voor een beschermend laagje op de huid, maar kan deze tegelijkertijd ook afsluiten.
  • Dimethicone: een siliconen olie
  • Methyl- en Propylparaben: De naam zegt het zelf –  het zijn parabenen. Parabenen worden gebruikt om de houdbaarheid te verlegen van je cosmetische producten, maar zijn de laatste jaren ook in opspraak geraakt. Ze kunnen irriterend werken voor de huid en zijn in grotere hoeveelheid kankerverwekkend. Nu in deze poeders zal de hoeveelheid wel meevallen, denk ik.

Mijn ervaring

p1020160

De pigmentatie vond ik bij de swatches iets minder bij dit palette. Het was heel moeilijk om de donkerblauwe kleur te swatchen.  Gelukkig bleef van deze problemen op het oog niets meer over. De kleuren zijn op mijn oog goed gepigmenteerd en ze blenden mooi uit. Bij de donkerste kleuren had ik een beetje last van fall-out, maar ik vond het niet storend. p1020162

Ik verwerkte alle oogschaduws in de ooglook en op mijn wangen bracht ik de antique blush aan. Dit deed mijn denken aan een blushlook die een hele tijd erg populair geweest is. p1020163

Ik vind dit palette nog mooier dan het Dancing Til Dusk palette. De kleuren zijn opvallender en passen meer bij de looks die ik maak. Hierbij nog een mooie paarsroze lipkleur en de look is helemaal af. Daarenboven werkt het makkelijk en is dit palette makkelijk mee te nemen.

Waar is Sleek te koop en hoeveel kost dit palette?

Sleek kun je in België aankopen bij Di. Jammer genoeg zijn Di’s net dat ietsje moeilijker te vinden in Vlaanderen. Gelukkig kun je ook online terecht bij verschillende webshops. Dit palette kost 12.49 euro.

Wat is jullie favoriete eye & cheek palette?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge