Make-up Revolution Vivid Baked Highlighter in Golden Lights

Hoi hoi,

Wanneer ik een bestelling mocht plaatsen bij iemand voor spulletjes uit Engeland, besloot ik het geheel beperkt te houden, en enkel te gaan voor dingen die ik echt wilde. Mijn oog viel op de VIVID Baked Highlighters van Make-up revolution en ik was betoverd op hun site door Golden Lights. Deze wilde ik wel eens uitproberen.p1020094

Op de site leek dit een witte, goudgele kleur, die voor een prachtige glans op het gelaat moet zorgen.

Verpakking en ingrediënten p1020111De highlighter zit in een plastieken, bolle verpakking. Het deksel is doorzichtig, maar doordat hij bol is, stapelt het niet zo handig. Dat vind ik ergens wel wat jammer. De pan zit in zwart plastiek. Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat de verpakking niet echt stevig aanvoelt. Ik verwacht dat deze nog wel open breekt. Nu ja, dat zou niet het eerste doosje zijn die op me breekt en voor die prijs vind ik dat nog niet zo erg.

In het doosje zit 7,5 gram highlighter. Dat is een royale hoeveelheid. Deze is een jaartje houdbaar.p1020100

Mica, Talk, Dimethicone, Nylon12, Magnesium Alumium Silicate, Phenoxyethanol, Propylparaben,…

  • Mica is een groep mineralen die kristalliseren in dunne, elastische bladeren en ze kunnen makkelijk gescheiden worden. Het wordt gebruikt om poeders kleur te geven en een glow te geven aan make-up. Mica kan irritatie veroorzaken bij inademen.
  • Talc is een soort krijt. Het wordt gebruikt om kleur vast te houden in je poeders. Ook deze kan irritatie veroorzaken bij het inademen.
  • Dimethicone: een siliconen olie
  • Nylon-12: wordt gebruikt als verdikkingsmiddel
  • Methyl- en Propylparaben: De naam zegt het zelf –  het zijn parabenen. Parabenen worden gebruikt om de houdbaarheid te verlegen van je cosmetische producten, maar zijn de laatste jaren ook in opspraak geraakt. Ze kunnen irriterend werken voor de huid en zijn in grotere hoeveelheid kankerverwekkend. Nu in deze poeders zal de hoeveelheid wel meevallen, denk ik.

Mijn ervaring

p1020115

Op de handswatch zag deze highlighter er erg gepigmenteerd uit. Hierdoor kreeg ik wel wat schrik, want zou ik wit uit slaan op mijn gelaat?

Mijn vrees bleek echter ongegrond. Deze highlighter zorgt voor een mooie, maar niet overdreven glans. Ik vind het heel mooi.

Highlighter is heel moeilijk op de foto te zetten. Hieronder kun je de glans mooi zien, maar in het echt is de glans ietsje sterker.p1020204

Ik vind dit een heel mooie highlighter. Hij is niet poederig en hij blend mooi in mijn huid. Ook lijkt hij mijn poriën niet overdreven te benadrukken. Nu ja, ik vind het zelf heel moeilijk om fout te vinden bij een highlighter. Ik hou gewoon van dit soort poeders. Ik voel mij altijd als een kind in de snoepwinkel wanneer ik een nieuwe highlighter kan testen.

Waar is Make-up Revolution te koop en hoeveel kost deze highlighter?

Make-up revolution kun je aankopen op hun eigen webshop, namelijk TAMBeauty. Daar kost deze highlighter 4.20 euro.

Welke kleur uit de VIVID Baked Highlighter lijn zouden jullie kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge