Institut Karité Paris Shea Butter

Hoi hoi,

Ik hou van verschillende boters. Laatst ontving ik een tinnen blikje. Wanneer ik even goed keek, zag ik dat hierin shea boter verpakt zat. Natuurlijk was ik hier onmiddellijk erg nieuwsgierig naar. Het blikje is van het merk Institut Karité.

Institut Karité Paris

Institut Karité Paris werd in 2004 opgericht. Amir Al Chayah stond aan de wieg van het merk en lanceerde een Frans merk waarvan alle producten shea boter bevatten. Shea boter is een natuurlijk ingrediënt, waaraan tegelijk vele cosmetische voordelen aan verbonden zijn.

Institut Karité Paris Shea Butter Jungle Paradise

Het blikje pure sheaboter werd in 2005 gelanceerd. Dit blikje bestaat in twee versies qua look. Ik heb de vrolijke versie. Deze staat bomvol tropische vogels. Er is echter ook een meer ‘natuurlijke’ look. Dat is als je niet zo’n vrolijke verpakking wil.

Deze boter is gemaakt van 100% shea boter. In dit product zitten geen kleur, parfum of andere additieven. Hierdoor moet deze geschikt zijn voor alle huidtypen, in het bijzonder de gevoelige huid. Daarenboven beschermt en regenereert de boter de meest beschadigde huid.

Verpakking en ingrediënten

De sheaboter zit in een tinnen blikje. Het blikje bevat 20 ml en deze is 9 maanden houdbaar.

Butyrospermum parkii (SHEA) BOTER

Mijn ervaring

Ik hou van dit soort boters. In de pan zien ze er altijd erg hard uit, maar met je lichaamswarmte smelten ze vanzelf een beetje op je huid. Hierdoor kun je deze makkelijk uitsmeren en trekt ze snel in. De boter is niet plakkerig én laat een mooi glansje achter op de huid. Nadien voelde mijn huid heerlijk gevoed en zacht aan. Ik ben heel erg tevreden over dit product, maar dat kon ook bijna niet anders voor een 100% puur product, denk ik.

Waar is Institut Karité en hoeveel kost dit tinnen blikje Shea Butter?

Institut Karité Paris is te koop op hun webshop. Daar kost dit tinnen blikje shea boter 6.50 euro.

Zouden jullie pure shea boter gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge