Eau Thermale Avène Hydraterend Masker

Hoi Hoi,

De laatste tijd heb ik het helemaal voor maskers. In mijn kerst birchbox vond ik er eentje van Avène. Benieuwd naar mijn ervaringen met dit masker?

Eau Thermale Avène Hydraterend Masker

Dit masker heeft een hydraterende en kalmerende werking op de huid. Dit is het gevolg van een formule die de barrièrefunctie van de huid hersteld. Daarenboven bevat dit masker saffloerolie Deze zal de huid voeden net als alle producten van Avène bevat ook dit masker het verzachtende en anti-irriterende thermaal water van Avène.

Verpakking en ingrediënten

Ik ontving zelf een luxe sample van 30 ml. Deze zit in een plastieken tube en het product is een jaartje houdbaar. De full size zit echter in een tube van 50 ml dat zet toch wel echt het woord luxe voor sample in mijn eerste zin.

 AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM). STEARIC ACID. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL (CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL). HYDROGENATED PALM/PALM KERNEL OIL PEG-6 ESTERS. TRIETHANOLAMINE. GLYCERYL STEARATE. MICROCRYSTALLINE WAX (CERA MICROCRISTALLINA). PEG-100 STEARATE. PROPYLENE GLYCOL. CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES. CARBOMER. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). PHENYL TRIMETHICONE

Mijn ervaringen

Ik heb dit masker ondertussen een paar keer geprobeerd. Dit masker droogt niet echt op het is eerder een crème die op de huid blijft liggen Hierdoor voelt het erg aangenaam aan en helemaal niet uitdrogend – het gevoel die ik soms kan hebben bij kleimaskers. Nadien – wanneer ik dit product ongeveer een twintigtal minuutjes op mijn huid gehad heb – voelt mijn huid zacht aan. In de spiegel valt mij ook op dat, wanneer ik dit product op een zijde van het gelaat gebruik, dat deze zijde egaler oogt. Het rode lijkt van mijn gelaat verdwenen.

Waar is Avène te koop en hoeveel kost dit masker?

Ik dacht dit product op de webshop van Birchbox terug te vinden. Blijkbaar wordt het daar niet meer verkocht. Ik kan jullie echter wel verwijzen naar farmaline. Dit is een webshop die apothekers producten verkoopt. Daar kost dit masker momenteel een €15. Normaal zou deze rond de €17 kosten. Het is een wat duurder masker maar ik vind het nog steeds zeer betaalbaar. Zeker als je weet dat het masker ook erg zuinig werkt. Ik denk dat met mijn staal van 30 ml dat ik, na 2 keer gebruik, amper 4 milliliter gebruikt heb

Wat is jouw favoriete masker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge