Lush Fair Traded Honey Shampoo

Hoi hoi,

Tijdens mijn laatste bezoekje aan Lush kreeg ik een staaltje mee. Ik mocht kiezen tussen een gezichts- of haarproduct. Ik besloot voor een haarproduct te gaan en ik kreeg een staaltje van hun Fairly Traded Honey. Ik had deze eerder nog niet zien staan bij Lush. Mijn nieuwsgierigheid was dus getriggered.

Lush Fairly Traded Honey Shampoo

Deze shampoo zal je zacht en glanzend haar bezorgen. Hiervoor wordt fairly traded honing gemaakt door echte bijtjes gebruikt. De honing zal de vochtbalans van het haar herstellen, waardoor het ook extra zal gaan glanzen. Honing is trouwens niet het enige ingrediënt afkomstig van bijtjes in dit product. In de shampoo is ook bijenwas toegevoegd.

Verpakking en ingrediënten

Deze shampoo is verkrijgbaar in flacons van drie verschillende formaten, namelijk 110 gram, 300 gram en 600 gram.

Fairly Traded Honey (Mel), Lijnzaadgel (Linum Usitassimum), Natrium Laureth Sulfaat, Zonnebloemlecithine (Lecithin), Laurylbetaïne, Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Bijenwas Absolue (Apis mellifera), Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), Roos Absolue (Rosa damascena), Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Citral, Geraniol (Geraniol), Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Eugenol, Benzyl Benzoaat, Farnesol, Hydroxycitronellal, Parfum

Mijn ervaringen

Eerst en vooral moet ik zeggen dat de geur van deze shampoo mij niet echt ligt. Ik had zelf gehoopt op een mooie honinggeur, maar voor mijn gevoel hebben ze iets te veel bloemen aan de geur toegevoegd.

De shampoo zelf heeft een iets lopender structuur dan honing, maar is zeker niet te vergelijken met texturen van andere shampoos. Net als honing lijkt ook deze shampoo wat te plakken, waardoor deze iets moeilijker uitwrijft op mijn haren. Je moet de shampoo heel goed inwerken. Ik heb de shampoo ook een vijftal minuutjes laten intrekken.

Nadien kan ik genieten van heerlijk zacht haar. Dat effect is onmiddellijk en het is niet door siliconen en dergelijke. Het kan wel zijn dat de bijenwas hier voor iets tussen zit natuurlijk. Ik zat echter in een periode met een droge hoofdhuid. Dit heeft tot gevolg dat alles in je haar jeukt, en dat je soms de huid open krabt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mijn eerste ervaring met deze shampoo lijkt dit tegen te gaan, maar ik denk om dit te testen, dat je het product langdurig moet gaan testen.

Al bij al ben ik zeer tevreden over deze shampoo. Ik weet echter niet of ik het product nog op nieuw ga kopen. Het hangt een beetje af van hoe storend ik de geur blijf vinden, denk ik. Dat is natuurlijk wel iets dat je voor je zelf moet uitmaken, want geuren zijn zeer subjectief!

Waar is de Fairly Traded Honey Shampoo te koop en hoeveel kost ze?

Deze shampoo is van Lush en deze is te koop in hun fysieke winkels. Moesten deze te ver zitten, want het aantal winkels in België is beperkt, dan kun je ook een bezoekje brengen aan hun Nederlandse of Franse webshop. Daar kosten de verschillende formaten als volgt:

  • 110 gram – 12.95 euro
  • 300 gram – 25.95 euro
  • 600 gram – 44.95 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge