Biotona MacaQuik

Hoi Hoi,

Tijdens de pr speed date kon ik kennis maken met de nieuwe producten van Biotona. Ik mocht er zelf ook een healthy chocomelk uitproberen. Dit is een chocoladepoeder met minder suiker, meer cacao en minder vetten. Ik besloot deze thuis ook een aantal keer klaar te maken en kocht een zak in de Holland & Barrett van dit poeder

Biotona MacaQuik

Wij drinken thuis erg graag chocomelk, maar iedereen weet dat deze jammer genoeg tjokvol suikers zitten. Biotona wil met dit poeder bewijzen dat gezond ook lekker kan zijn. Deze superfoodmix bevat maca met 45% rauw chocoladepoeder. Daarenboven is deze licht gezoet met Canadase esdoornsuiker en lucuma. Dit is volledig in tegenstelling tot gewone cacaodrinks. Hierin zit meestal weinig cacao en veel suiker. Deze MacaQuik bevat daarenboven ook macapoeder uit Peru. Dit is een wortelknol die in het Andesgebergte groeit op 4000 meter hoogte. Deze zal de veerkracht en vitaliteit van het lichaam bevorderen. Daarenboven bevat deze ook al het goede van kokosnoot.

Verpakking en ingrediënten

De MacaQuick zit verpakt in een zak die opnieuw hersluitbaar is. Ik denk dat we het makkelijkst kunnen vergelijken met een zip-loc zakje. Deze zak bevat 200 gram en deze is echt lang houdbaar. De versie die ik kocht, is goed tot september 2020 :o.

cacaopoeder* (45%), lucumapoeder*, ahornsuiker*, macapoeder* (10%), kokosmelkpoeder* (10%), kaneel*, zeezout, vanillepoeder*. *biologische teelt**

Mijn ervaring

Wanneer je deze zak opent, mag je niet verschieten. Het poeder zakt onmiddellijk helemaal naar beneden. Hierdoor lijkt het alsof de zak niet al te veel bevat, maar dat bedriegt natuurlijk. Hierdoor kun je deze natuurlijk wel makkelijker terug sluiten.

Ik gebruik dit poeder zelf in een kop warme melk. Ik deze hier eerst twee royale lepels van het poeder in. Dat is iets te straf en hierdoor wordt de chocoladesmaak iets te overheersend en bitter. Het is beter om één lepeltje van dit poeder aan de melk toe te voegen. Het poeder lost trouwens vrij makkelijk op in de melk.

Deze chocolademelk vervanger vind ik een echte aanrader. Je merkt onmiddellijk dat deze veel gezonder is dan een gewone chocolademelk, maar hij is nog steeds erg lekker. Soms durf ik er ook een beetje suiker of zoetstof aan toevoegen als ik hem iets te bitter vindt. Hopelijk maakt hij mij ook gezonder van binnenuit.

Waar is Macaquik te koop en hoeveel kost het?

Biotona kun je vinden bij veel natuurwinkels, maar ik breng meestal een bezoekje aan Holland en Barrett. Daar betaal je voor deze zak 12.49 euro. Dat is niet goedkoop, maar het is dan ook een erg zuinig product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge