Balea Magic Winten Tiefenreinigung

Hoi hoi,

Nog even volhouden. Ik heb nog een 6-tal producten uit de Balea adventskalender die ik jullie wil tonen. Vandaag toon ik jullie de tiefenreiniging met Rosa Tonerde uit de magic winter lijn. Deze zal je make-up verwijderen, maar er zit ook een korrel in. Hierdoor ga je de huid dus ook scrubben en/of een mechangische peeling geven.

Verpakking en ingrediënten

De tiefenreiniging komt in het welbekende tubetje die we al gewoon zijn van deze adventskalender. Deze komt in de versie met kaneelkleuren. In het flesje zelf zit 20 ml. Balea belooft met deze formule met peelingkorrels die de huid gronding van make-up en verontreinigingen verlossen.

AquaGlycerin, C12-15 Alkyl Benzonate,Cetearyl AlcoholLauryl GlucosideCI 77891,PumicePanthenolKaolinArgilla, Montmorilonite, Sodium CarbomerXanthan GumParfum, Didodium EdtaMica,PhenoxyethanolCaprylyl Glycol

Bij deze lijst wordt ik blij dat parfum redelijk achteraan in de lijst staat. Dit wil zeggen dat er niet zo heel veel van in zit.

  • Aqua: Dit is natuurlijk gewoon water
  • Glycerin: Dit is een bijproduct bij het maken van zeepproductie. Het een zoete, olieachtig vloeistof. Het is in de meeste producten aanwezig als oplosmiddel en vochtvanger. Het helpt het product beter te verdelen.
  • C12-15 Alkyl Benzoate: dit is een vorm van een ‘fatty acid’.
  • Cetearyl Alcohol: Dit een mix van voornamelijk ‘fatty acids’. Deze worden gebruikt als vochtinbrenger.

Mijn ervaring

Ik heb deze reiniger nu een paar keer gebruikt. De scrubkorrel is vrij klein, wat ik wel handig vind. Hierdoor kun je deze dagelijks gebruiken. Ook is de geur van dit product niet heel zwaar. Ik zou deze echter enkel gebruiken om mijn gezichtsmake-up te verwijderen. Het lijkt mij geen goed idee om deze in de buurt van de ogen te gebruiken. Ze zeggen ook niet om dit te doen, integendeel! Het staat er op om niet bij de ogen te komen. Dus bij deze… Doe het niet :).

Waar is deze tiefenreiniger te koop en hoeveel kost ze?

Deze tiefenreiniger of dieptereiniger is van het merk Balea. Balea is één van de huismerken dan de Duitse drogist DM. Deze Magic Winter zijn daar momenteel niet te koop, want ze werden speciaal gecreëerd voor de adventskalender. Ik kon ook niet meteen een alternatief vinden in hun assortiment, behalve misschien deze: https://www.dm.de/balea-creme-peeling-p4010355415097.html

Dit is ook een reiniger met scrubdeeltjes. Deze komt in een tube van 75 ml en kost slechts 1.45€. Dit lijkt mij het proberen wel waard :).

Gebruiken jullie in je avondroutine een reiniger met scrubdeeltjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge