Phyto 5 Shower Gel en Body Milk

Hoi hoi,

In december zijn wij verhuisd naar ons nieuwe huis. Daarom wou ik wat producten opmaken, zodat we deze allemaal niet moesten verhuizen. Het is altijd gemakkelijker om hiervoor travel size op te maken, want deze nemen tamelijk veel ruimte én ze zijn vrij snel op te maken. Ik koos voor twee Phyto 5 producten die ik ontving op de Estetika beurs. Ik koos een douche gel en een bodymelk.

Phyto 5

Phyto 5 bestaat al 27 jaar en wordt enkel verkocht op de webshop van Beauty & Energy. Het merkt volgt een concept gebaseerd op het energetische idee komend uit de Chinese geneeskunde. Ze maken hierbij gebruik van reflexzones op het lichaam en willen een all in advies geven.

Verpakking en ingrediënten

Beide producten zitten in gelijkaardige tubetjes van 30 ml. De shower gel is na opening 10 maanden houdbaar. De bodymilk daarentegen is slechts een half jaartje houdbaar.

Ingrediënten shower gel

Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, PEG-30 Castor Oil, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerine, Propylene Glycol, Cocamide MIPA, Citrus Aurantium Amara Leaf/Twig Oil, TEA-Lauryl Sulfate, Imidazolidinyl Urea, Sorbic Acid, Citrus Limon Peel Oil, Trideceth-9, Glycol Distearate, Phenethyl Alcohol, PEG-5 Ethylhexanoate, Glyceryl Caprylate, Isopropyl Alcohol, Benzoic Acid, Parfum, Salicylic Acid, Limonene, Linalool, Geraniol

Ingrediënten body milk

Aqua, Lippia Citriodora Leaf Water, Octyldodecanol, Glycerin, C12-20 Alkyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Xylitylglucoside, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Squalane, Anhydroxylitol, Benzyl Alcohol, Parfum, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, C14-22 Alcohols, Cetearyl Glucoside, Xylitol, Xanthan Gum, Tocopherol, Glucose, Dehydroacetic Acid, Glycine Soja Oil Unsaponifiables, Sodium Hydroxide, Limonene, Citral, Linalool, Geraniol, Citronellol

Mijn ervaringen

Shower Gel

Toen ik deze shower gel probeerde was ik verrast. Ik weet niet wat ik verwachtte, maar ik vind de geur van deze shower gel speciaal. Het is eerder een uniseks geur die ik als earthy zou omschrijven. Het is een zachte, ietwat kruidige geur.

Daarenboven is het schuim van deze douchegel heel zacht. Het is ook geen weldadig schuim, maar dat is natuurlijk niet erg. We weten dat dit soort shower gels de huid vaak wat uitdroogt, wat bij deze waarschijnlijk niet het geval zal zijn. Er zit echter wel SLeS in deze shower gel. Als je daar gevoelig voor bent, zal je misschien toch last hebben van een droge huid. Deze shower gel kun trouwens ook op het gezicht gebruiken.

Body Milk

De geur van de bodymilk is lichter. Er lijkt wat meer citrusgeur in te zitten. Perfect om wakker te worden.

De melk is heel licht. Hierdoor smeert deze heel gemakkelijk uit en trekt deze snel in de huid. Nadien heb ik ook geen last van een plakkerige huid.

Nadien voelt mijn huid gevoed en zacht aan.

Waar is Phyto 5 te koop en hoeveel kosten deze producten?

Phyto 5 is enkel te koop bij Beauty & Energy. Deze specifieke producten zijn daar niet als stand alone producten te koop. Deze zijn enkel te koop in combinatie met andere producten van het merk. Ik heb de shower gel gevonden voor 6.5 euro. Op een andere website vond ik de body milk voor 10 dollar of ongeveer 8.75 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge