Zo Skin Health Ossential C-Bright 10% Vitamin C serum

Hoi Hoi,

Een paar dagen terug toonde ik een eerste product uit de Zo Skin Health lijn. Dat was een reinigend product. Ik heb echter ook nog twee verzorgingsproducten. Vandaag wil ik iets meer vertellen over hun serum met wel 10% vitamine C.

Zo Skin Health Ossential C-Bright 10% Vitamin C Serum

Dit serum moet er voor zorgen dat de huid een werkende dosis vitamine C krijgt. Hierdoor zal de huid ophelderen en geherdefinieerd worden. Dit resulteert in een meer egale huid en het minimaliseren van fijne lijntjes en rimpeltjes.

Verpakking en ingrediënten

Het serum zit verpakt in een tube met pompflacon. Dat vind ik heel handig en hygiënisch, want hierdoor moet je niet alle product met je vingers aanraken. In de tube zelf zit 20 ml en deze is 6 maandjes houdbaar.

CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ASCORBIC ACID, DIMETHICONE, CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) PEEL OIL, SQUALANE, TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE, TOCOPHERYL ACETATE, UBIQUINONE, LIMONENE, CITRAL, PHENOXYETHANOL.

  • Cyclopentasiloxane: dit ingrediënt wordt voornamelijk gebruikt als smeer- en oplosmiddel.Het is een silicoon (die net als alle andere siliconen) het product makkelijk uitsmeerbaar maakt.
  • Dimethicone Crosspolymer: Dit is polymeer gebaseerd op siliconen. Deze moeten de formule stabiel maken.
  • Ascorbic Acid (10%): Exfolieert de huidoppervlaktepigmentatie voor een meer egaal gelaat en helderder teint
  • Dimethicone: Wordt gebruikt als basis ingrediënt voor smeerproducten en voor huidbescherming
  • Citrus Aurantium Amara Peel Oil: Dit is een olie verkregen uit citrusvruchten. Het zorgt vooral voor geur in producten, maar zal ook de huid conditioneren
  • Squalane: imiteert de natuurlijke hydratant van de huid voor extra hydratatie.
  • Tetrahexyldecyl Ascorbate: Moet niet pigmentvorming verhinderen
  • Tocopheryl Acetate: Zorgt voor een meervoudige anti-oxiderende werking
  • Ubiquinone: wordt gebruikt als antioxidant. Een aantal zijn natuurlijk, maar velen worden synthetisch gemaakt. Het chemisch vergelijkbaar met vitamine E en K.
  • Limone: helpt het product de huid binnen dringen en geurmiddel
  • Citral: geurmiddel
  • Phenoxyethanol: geurmiddel

Mijn ervaring

Vooraleer ik mijn ervaringen met jullie deel even een belangrijke disclaimer. Als je producten met vitamine C gebruikt, MOET je dit combineren met zonnebescherming. Vitamine C maakt de huid gevoeliger voor de zon.

Het is raar om te zeggen, maar dit is één van de eerste huidverzorgingsproducten die ik echt voel werken. Ik heb dit serum al een paar keer aangebracht en nadien lijkt mijn huid wat te prikkelen. Dit houdt wel een uurtje aan of zo. Dit is niet storend, maar wel speciaal.

De textuur van dit serum vind ik ook speciaal. Het is wat moussig als het uit de tube komt. Een textuur die je ook vaak hebt bij mattifierende producten. Je huid zelf er zelf ook onmiddellijk matter en egaler uit. Ook voelt de huid heerlijk zacht. Mijn rode plekjes zijn ook al lichter geworden bij gebruik van dit serum.

Waar is dit serum met 10% vitamine C te koop en hoeveel kost het?

Dit product is te koop bij bepaalde schoonheidsinstituten, maar ik vond het ook op amazon en op de Nederlandse webshop derma2care.nl. Daar kost een tube van dit serum 96.95 euro.

Een gedachte over “Zo Skin Health Ossential C-Bright 10% Vitamin C serum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge