Lush Snowman Shower Jelly

Hoi hoi,

Toen ik aan deze review begon te schrijven, was ik ’s ochtends vroeg op weg naar het werk. Ik was duidelijk nog niet goed wakker dan, want ik was eigenschappen aan het verkeerde product aan het toekennen. De butterbear is ook wit, toch? Dan maar opnieuw beginnen van scratch met een nieuwe review. De Butterbear houden jullie van mij te goed, vandaag vertel ik over de Snowman Shower Jelly

Lush Snowman Shower Jelly


Wortels, naar mij weten hebben deze niet meteen een specifieke geur. Dat is echter wel wat lush belooft met deze snowman shower jelly. Het is een fruitig ventje die altijd tot je beschikking staat, welk weer het ook is. Door het carrageenextract (zeewier) krijgt het zijn jelly textuur en deze zacht voor de huid, terwijl glycerine er voor zorgt dat je huid zacht en schoon is. De heerlijke geur is afkomstig van buchu, bergamot en Siciliaanse limoen olie.

Verpakking en ingrediënten

De shower jelly zit verpakt in de typische doorzichtige potjes van Lush. Deze showerjelly komt in een formaat van 100 gram is ongeveer een jaartje houdbaar. De houdbaarheid staat altijd op de verpakking.

Wist je trouwens dat het potje deelneemt aan het Lush recycle programma?

Glycerine, Wortelinfusie, Natrium Laureth Sulfaat, Propyleen Glycol, Carrageenextract, Parfum, Buchu-olie (Barosma betulina), Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Titanium Dioxide, Butylphenyl Methylpropional, Limonene

  • Glycerine: Dit is een bijproduct bij het maken van zeepproductie. Het een zoete, olieachtig vloeistof. Het is in de meeste producten aanwezig als oplosmiddel en vochtvanger. Het helpt het product beter te verdelen.
  • Wortelinfusie: dit is een antioxidant, gevuld met vitamine A en B. Deze bevordert de elasticiteit en helderheid van de huid en verminderd onzuiverheden.
  • Natrium Laureth Sulfaat: hierdoor kan men in een product water en olie met elkaar vermengen.
  • Propyleen Glycol: dit is een ingrediënt gebruikt om het product langer houdbaar te maken.
  • Carrageenextract: dit is in feite een zeewier extract, dewelke de huid zal helpen hydrateren.

Mijn ervaring

Ik heb deze zowel in de douche als in een voetbad gebruikt. Wat mij opvalt is hoe zuinig deze werkt. Onder douche doe ik er eeuwen mee. In het badje gaat het wel ietsje rapper vooruit en ga je minder lang gebruik maken van deze lieve sneeuwman.

Ik vind de geur van deze sneeuwman erg verrassend. Ik had een kerstgeur verwacht. Daar zou ik deze geur helemaal niet onder classifiëren. Het is een heel frisse, maar ietswat zoete geur.  Het is een heerlijk geur, waar je onmiddellijk een wakkere kick van krijgt.

Ik ben heel erg blij met deze sneeuwman, maar, om toch met een negatieve noot te eindigen. Lush heeft Shower Jelly geuren die ik beter vind ruiken. Hij zal dus opraken, maar ik vermoed dat ik eerder een Santa’s Belly bij zou kopen dan deze super schattige witte sneeuwman.

Waar is de snowman shower jelly te koop en hoeveel kost ze?

De snowman shower jelly zat tijden lang in de kerstcollectie van Lush. In 2018 was ze echter in eens verdwenen. Misschien komt ze nog terug. Let’s hope. Toendertijd betaalde je 6.45 euro voor een potje. Ik vind shower jellies van Lush altijd zeer betaalbaar, want ik vind ze heel zuinig werken. In de douche doe ik er tijden mee, als ik ze gebruik voor een voetbadje of bad moet ik er iets sneller afscheid van nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge