Hoe ik mijn blogs en werk plan?

Hoi hoi,

Sinds een half jaartje plan ik mijn blogs, privé en werk weer een stuk handiger. Ik heb hiervoor een heel handig systeem ontworpen en je hebt er eigenlijk heel weinig voor nodig.

Wat heb ik nodig voor het plannen van mijn leven?

  • Een deskplanner – momenteel gebruik ik er ééntje van de Hema (4.50 euro), die al lang uit het assortiment is. Er is echter een alternatief beschikbaar die volledig hetzelfde is, maar met een andere kaft:

deskplanner - 14161263 - HEMA

  • Deze is echter binnen een maandje vol. Ik heb nog een aantal deskplanners van de action (1.59 euro) liggen die ik hierna ga gebruiken

  • Een bic of stylo – zelf gebruik ik altijd een blauwe kleur
  • 3 highlighters – zelf gebruik ik geel, oranje en roze

Afspraken, meetings, sociale dingen vallen bij mij allemaal onder de noemer ‘meetings’. Voor het werk gebruik ik de roze kleur, privé wordt gebruik gemaakt van de oranje kleur. Meetings worden aangeduid met een korte beschrijving, omkaderd met de bijhorende highlighter. Wanneer de afspraak is doorgegaan, wordt het vak opgevuld met de gele highlighter

Todo’s worden licht anders aangeduid.

Deze planners hebben per dag een kolom voorzien (weekend is een halve kolom per dag). De bovenste helft van de kolom op een weekdag gebruik ik om mijn werktodo’s op te lijsten.

Onderaan voorzie ik plaats om mijn meetings aan te duiden. Er net boven voorzie ik één vakje om de artikelen die ik die dag wil schrijven te noteren. De volledige lijst met artikelen (+/- 3 artikelen per week) lijst ik ook nog eens allemaal op onder het kolommetje van de zondag.

Wanneer de todo’s zijn afgewerkt, worden ze geel afgestreept. Voor het werk is er een klein verschil. Ik streep de todo’s ook met highlighter af als ik er die dag aan gewerkt heb, maar ik schrijf de todo onmiddellijk opnieuw in de kolom erna (als de todo nog niet af is). Hierdoor kan ik duidelijk zien welke dag ik waaraan gewerkt heb.

Ik denk dat het zowat was. Wat je hier ziet is dat ik enorm vooruit aan het werken was met artikelen, dat is natuurlijk om dat ik midden mei getrouwd ben. Hierdoor moest ik wat tijd vrij maken en ik kon dit doen door vooruit te werken ?.

Hoe plannen jullie je ‘leven’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge